Her Beş Konuttan Birinde Yangın Uyarı Sistemi Yok

Her Beş Konuttan Birinde Yangın Uyarı Sistemi Yok

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti’nde hükümetin aldığı kararla mesken ve işyerlerinde yangın uyarı detektörleri bulunmasının mecburi hale getirilmesi ile birlikte birçok yeni konutta bu sistemler kurulurken halen uyarı sistemi bulunmayan...

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti’nde hükümetin aldığı kararla mesken ve işyerlerinde yangın uyarı detektörleri bulunmasının mecburi hale getirilmesi ile birlikte birçok yeni konutta bu sistemler kurulurken halen uyarı sistemi bulunmayan konut ve işyerlerinin olduğuna dikkat çekildi.

DEKRA tarafından bu konuda yapılan bir araştırma sonucuna göre halen eyaletteki her 5 konuttan birinde uyarı sistemi mevcut değil. 2014 yılı sonundan itibaren mecburi olarak tüm mesken ve işyerlerine bulundurulması gereken duman ve yangın uyarı sistemleri, 5,2 milyon konut bulunan eyalette 4 milyona yakın konut ve işyerinde kurulu bulunuyor.

Yasal düzenlemeye rağmen bu konuda beklenen hassasiyetin oluşmaması ise yine yasal düzenleme ile irtibatlandırılıyor. BW'de konu ile ilgili yasal düzenlemeye göre tüm konut ve işyerlerinde yangın uyarı sistemlerinin bulunması mecburi olsa da mülk sahiplerine bu sistemleri kurmamaları durumunda hiçbir cezai müeyyide uygulanmayacak. Bunun bilincinde olan ev sahipleri cihazları kurmakta acele etmiyor. Yangın uyarı sistemlerinin bulunmadığı konut ya da işyerlerinde yaşanacak bir yangın durumunda sigorta şirketlerinin mülk sahiplerinin zararlarını tazmin etmemesi tehlikesi de bulunuyor.

Uzmanlar ortalama 30-40 Euro arası bir maliyetle kurulacak yangın uyarı sistemi ile muhtemel yangınların önüne geçilebileceği konusunda vatandaşları uyarıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.