Hemşirelere Anne Sütü Ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi Verildi

Hemşirelere Anne Sütü Ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi Verildi

Dünyada her sene 1 milyondan fazla çocuk anne sütüyle beslenmediği için ishal solunum yolu ve diğer enfeksiyonlardan hayatını kaybediyor. 1991 yılında UNİCEF ve WHO bünyesinde başlatılan bebek dostu hastaneler programı çerçevesinde Çukurova...

Dünyada her sene 1 milyondan fazla çocuk anne sütüyle beslenmediği için ishal solunum yolu ve diğer enfeksiyonlardan hayatını kaybediyor. 1991 yılında UNİCEF ve WHO bünyesinde başlatılan bebek dostu hastaneler programı çerçevesinde Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi 2002'de bebek dostu hastane unvanını aldı. Bu kapsamda Balcalı Hastanesi'nde bebek sağlığına yönelik olarak belli dönemlerde etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden en önemlisi de Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimi.

Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonu'nda hemşirelere yönelik olarak düzenlenen etkinlikte amaç hemşirelerin aldıkları eğitimi anne ve anne adaylarına aktararak bilinçlenmelerini sağlamak ve emziren Annelere ışık tutmasını sağlamak.

Konuyla ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen, dünyada her sene 1 milyondan fazla çocuğun Anne sütüyle beslenmediği için ishal solunum yolu ve diğer enfeksiyonlardan hayatını kaybettiğini dile getirdi. Özgen, anne sütünün açıklanamayacak sayısız özelliği ile başlı başına bir yaradılış mucizesi olduğuna dikkati çekerek, her Annenin sütü kendi bebeğine özeldir Türkiye’deki kadınların yüzde 95'i bebeklerini emzirmeye başlıyor ancak nitelikli olarak sürdüremiyor." açıklamasında bulundu.

Tüm dünyada Anne sütü ile beslenme konusunda çeşitli çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Özgen gerçekleştirilen eğitim ile çalışma arkadaşlarımız anne ve anne adaylarımıza en doğru bilgileri aktararak emzirmenin önemini anlatacaklardır ifadesini kullandı.

    Etkinlik kapsamında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nurdan Evliyaoğlu ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Evrüke katılımcıları bilgilendirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.