Hemşireler sürekli özveriyle çalışıyor

Hemşireler sürekli özveriyle çalışıyor

Hemşireler Haftası münasebetiyle bir araya gelen hemşireler, tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok zor şartlar altında vazifelerini özveriyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konya sağlık kuruluşlarında görev yapan hemşireler 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla Anıt Alanı’nda bir araya geldi. Anıt Alanı’na çelenk koyan hemşireler ardından hemşirelik mesleğinin önemine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Hemşireler adına açıklama yapan Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhemşiresi Hülya Keser, bütün dünyada hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florans Nightgel’in doğum günü olan 12 Mayıs’ın hemşirelik haftasının başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade etti. Türkiye’de ilk olarak Hilal-i Ahmer Cemiyeti Kızılay’ın 1911 yılında hemşirelik kursu açtığını belirten Hülya Keser, “1912 yılında mezun olan Safiye Hüseyin Hanımefendi bilinen ilk Türk hemşiredir. Hemşirelik eğitimi önceleri kısa kurslar şeklinde verilirken günümüzde üniversite seviyesine yükselmiştir. Bu durum mesleğin gelişimini ve kariyerini olumlu yönde etkilemiştir. Meslektaşlarımız gerek koruyucu gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstleniyor. Ülkemizin her köşesinde kimi zaman çok zor şartlar altında vazifelerini özveriyle gerçekleştiriyorlar” dedi. “Sağlık, bireyde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir” diyen Keser, sağlık hizmetlerinin tamamının dengeli, sürekli, kaliteli, ulaşabilir ve en üst düzeyde verilmesinin de bir ekip çalışmasına bağlı olduğuna dikkat çekti. Hemşirelerin bu ekibin olmazsa olmaz parçası durumunda olduğuna değinen Keser, şöyle konuştu: “Hemşire ve ebeler din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin birey, aile ve topluma sağlık kazandırmak için çalışır. Bütüncül ve insancıl bir yaklaşımla hizmet veren bilim ve sanattan oluşan profesyonel bir mesleğin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Bu amaçla mesleğimizin toplum tarafından saygınlığının ve değerinin artmasını canı gönülden diliyoruz.”

HEMŞİRELİK SEVGİ İŞİDİR

Programın devamında Numune Hastanesi’nde bir kutlama programı gerçekleştirildi. Numune Hastanesi’nde görev yapan hemşirelerin katılımı ile gerçekleştirilen programda şiirler okunup şarkılar söylendi. Hemşireler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisinin izlenmesinin ardından başarılı hemşirelere plaketleri takdim edildi. Programın açış konuşmasını yapan Numune Hastanesi Başhemşiresi Ümmühan Uludağ, hemşireliğin bütün zorluklarının sadece mesleği sevmekle aşılabileceğini ifade etti. Hastalara karşı empatili, anlayışlı ve anlaşılır olduklarını, her durumda güler yüzlerini hiçbir zaman ekşitmediklerini ve bu sayede hastalara moral verdiklerini belirten Ümmühan Uludağ, bu sayede zihinsel ve fiziksel yorgunluklarını da kolayca atabildiklerini bildirdi. Uludağ, senede bir defa da olsa hatırlanıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Yılmaz da hemşireliğin, hekimlik gibi kutsal bir meslek olduğunu ifade etti. Yeryüzündeki en mükemmel varlığın insan olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Osman Yılmaz, “İnsanların en önemli varlıkları canlarıdır. Ve insanlar yeri geldiğinde bu en önemli varlıklarını biz doktor ve hemşirelere emanet etmektedir. Bu nedenle işimiz kutsaldır” diye konuştu. İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğunu vurguladı. Hemşirelerin bu ekibin vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyleyen Küçükkendirci, “Teşhisi doktor koyar, tedaviyi doktor ve hemşire yapar. İşin en zor yanı olan bakım hizmetleri ise yine hemşirenin sırtındadır” diyerek mesleğin zorluklarını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.