Hemşehri Gecelerinin konuğu Kozanlılar

Hemşehri Gecelerinin konuğu Kozanlılar

Selçuklu Belediyesi tarafından organize edilen Hemşehri Geceleri'nin son konukları Kozanlılar oldu.

Kozanlılar Dernek Binası Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ve Hemşehri Geceleri'nin 4'üncüsü olan etkinliğe yoğun ilgi ve katılımın oldu.
Halaylar çekilerek oyunların oynandığı gecede, ayrıca yarışmalar yapılarak sürpriz hediyeler dağıtıldı.
Konya'da faaliyet gösteren hemşehri derneklerini daha faal hale getirmek ve aralarındaki sosyal sorumluk yapısını güçlendirmek amacıyla bu etkinlikleri düzenlediklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, yapılan bu tür etkinliklerle hemşehriler arasında kaynaşma ve dayanışmanın sağlanmasına katkı yaptıklarını söyledi.
Belediye olarak belirli bölge ve yöreden gelen hemşehrileri bir araya getirmek, onların, senede bir defa da olsa birbirlerini görerek kaynaşmalarını sağlamak amacıyla Hemşehri Geceleri'ni tertiplediklerini ifade eden Esen, şunları kaydetti: ''Bu programlardaki başka bir amacımız da Konya'nın kültürel zenginliğini ve unutulmaya yüz tutan geleneklerini yeni nesle göstermektir. Mahalli halk kültürünü yaşatılması, unutulmaması için bu programları yapıyoruz. Şehrimizin sosyal ve kültürel değerlerini korumaya, mahalli ve milli kültürümüzü yaşatmaya, yeni nesile tanıtmaya önem veriyoruz.''
Kozanlı Belediye Başkanı Tahsin Başoda ise gecenin düzenlenmesine katkı sağlayan Adem Esen'e tüm Kozanlılar adına teşekkür etti.
Programa Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Kozanlı Belediye Başkanı Tahsin Başoda, Kozanlılar Derneği Başkanı Bilal Demirel, Siyasi Partilerin temsilcileri, çok sayıda Kozanlı ve davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.