Helal kazanç ibadettir

Helal kazanç ibadettir

AGD Konya Çalışan Gençlik Komisyonu’nun düzenlediği konferansta konuşan Mustafa Soykök, “Yaradılış gayemiz içinde, ‘Helal Kazanç’ peşinde koşmak da vardır. Helal kazanç peşinde koşmamız da bir ibadettir” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, Çalışan Gençlik Komisyonu, Eğitimci Yazar Mustafa Soykök'ün konuşmacı olarak katıldığı "Helal Kazanç" konulu konferans düzenlendi. Konferansa Saadet Partisi İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanları Rauf  Büyüktermiyeci, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Anadolu Gençlik Derneği Çalışan Gençlik Komisyonu Başkanı Durmuş Ali Kara, Bahri Kırışık, Mehmet Demirel, Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Milli Görüş kuruluşlarının şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

HARAMI NORMALLEŞTİRMEYECEĞİZ

4-4durmus-ali-kara.jpg

Yaptığı açılış konuşmasında faaliyetlerinden bahseden Anadolu Gençlik Derneği Çalışan Gençlik Komisyonu Başkanı Durmuş Ali Kara,"Çalışan Gençlik Komisyonu olarak Konyamızda bütün ilçelerimizde mahallemizin bir çoğunda asrı saadet sohbetleriyle gönüllere değmekteyiz. Dostlarımızla haftada bir gün, bir akşam, bir saat, bir araya gelmekte bir bardak çay ile muhabbet etmekte ve Rabbimizin rızasını kazanmak üzere bazen hadis bazen tefsir bazen fıkıh velhasıl bulunduğumuz ihtiyaç duyduğumuz konularda dersler yapmaktayız Sanayilerimizde işyerlerimizde öğle aralarında bir araya gelir sohbetler yaparız, sabah namazında camilerde buluşur rabbimizin rızasını ümit ederiz. Haramın normalleştiği bir zaman diliminde helal kazanç ve helal gıda seminerleri düzenlemekteyiz. İbrahim'e su taşıyan karınca misali ateş söner mi diye düşünmeden çalışmaktayız. Çalışan gençlerimizin katılabileceği Anadolu Gençliği adında futbol turnuvası düzenlemekteyiz" dedi.

BİZE HELAL KAZANMAYI ÖĞRETTİ

4-5mehmet-parlak-(1).jpg

Soğuk kış günlerine rağmen katılımın yoğun olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren  Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da şu ifadelere yer verdi: "Yıllar önce Konya'nın bereketiyle, Konya'nın da çalışmalarıyla tüm Türkiye'de Anadolu Gençlik Derneği'nin Çalışan Gençlik Komisyonu kuruldu. Çünkü Türkiye'de hem esnaflarımız hem de fabrikalarda çalışan büyük bir kitlemiz var. Dolayısıyla bunlarında şuurlandırılması bunların da gençliğe mutlak olan cehennem ateşinden kurtarılması adına yapacağımız çalışmalar önemliydi. Ankara'ya teklif yolladık ve tüm Türkiye'ye Çalışan Gençlik Komisyonu kurulmuş oldu. Çalışan Gençlik Komisyonu böyle önemli zamanlarda böylesine önemli bir konuyu bize konferans olarak hazırladılar. Helal kazanç deyince aklımıza bize helali öğreten Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S) geliyor. Peygamber Efendimiz haramın yaygınlaştığı, faizin, rüşvetin, kul hakkının olduğu, zalimlerin himayesi altında yaşanan bir dönemde efendimiz Aleyhissalatu Vesselam geldi ve bizlere helal kazanmayı öğretti. Medine'ye hicretinde yine helal nizamı kurmak adına ilk icraatlarından birisi de Yahudilerin ele geçirmiş olduğu pazarı Yahudilerin elinden aldı. Onların faizci kapitalist düzenini değiştirdi ve helal nizama getirmiş oldu."

İMTİHANIMIZ HARAMDAN EL ÇEKMEK

4-6mustafa-soykok.jpg

Yapılan açılış konuşmalarından sonra söz alan Mustafa Soykök "Yaradılış gayemiz içinde, ‘Helal Kazanç’ peşinde koşmak da vardır" diyerek helal kazanç peşinde koşmanın da bir ibadet olduğunu ifade etti. Helal Kazancın imanımızla ilgili belirleyici bir unsur olduğunu ifade eden Soykök, Asr-ı Saadet Döneminden ve Peygamber Efendimizin (S.A.S) hayatından örnekler verdi. İlahiyatçı-Eğitimci Mustafa Soykök, “Helal Kazanç” konulu konferansında yaptığı konuşmada, Haram’dan uzak durma ve Helal lokma, Helal Kazanç konusunda bilgi verdi. Soykök, konuşmasında şunları söyledi: “Helal kazanç, imanımızla alakalı bir konudur. Ümmet şuurumuzla ilgili bir konudur. Hani derler ya; bir insanın sadece alışverişine bakarız. İşte dindarlığımızın kalitesi budur. Alışverişle ölçülür, helal lokma ile ölçülür. Tüm ümmetlerin bir imtihanı vardır. Bizim imtihanımız da mal iledir ve haramdan el çekmekledir. Rabbimiz, ayeti kerimesinde özetle ‘Adem oğullarını izzetli kıldık, Yaratılmışların en şereflisi kıldık’ diyor. Helal kazanç peşinde koşmamız da bir ibadettir. Yaradılış gayemiz içinde, ‘Helal Kazanç’ peşinde koşmak da vardır. Bir Müslüman, dinimizin direği olan beş vakit namazını kılarsa, ondan sonraki tüm helal işleri ibadet haline gelecektir. Kişinin çoluk çocuğunun rızkı için çalışan insanın sevap kazandığını bilen bir inanca sahibiz. Namaz kılmaktan kaya gibi kalsanız, oruç tutmaktan çöp gibi olsanız, haram ve şüpheli şeylerden sakınmadıkça Allah sizin ibadetlerinizi kabul etmez. Haram ile beslenen hiçbir vücut cennete giremez, cehennem ona daha layıktır diyorlar. Değerli arkadaşlar işte bizim mücadelemiz cehennemden kurtulma mücadelesidir. Harama götüren her şeyin haram olduğu gerçeğini unutmayalım. Mesela zina haramdır, zinaya götüren bakışmak, el ele tutuşmak, tokalaşmak da haramdır. Sizleri zinaya götürecek her şeyden sakınmamız gerekiyor. İyi niyetler haramları meşru kılmaz. Umre’ye gitmek için, Hac’a gitmek için bankadan faize bulaşan insanlara şahit oluyoruz. Şüpheli şeylerden uzak durmak gerektiğini bir ilke haline getirmeliyiz. Konuşmaların ardından konferans plaket takdimi ile son buldu.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.