Helal kazanç anlatılacak

Helal kazanç anlatılacak

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi 4 Şubat Cumartesi günü Helal Kazanç konulu konferans düzenliyor. AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, tüm Konyalıları konferansa davet etti

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Başkanı Mehmet Parlak, 4 Şubat Cumartesi günü geçekleştirilecek olan Helal Kazanç konferansı hakkında basın toplantısı düzenledi.  Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi Başkanı Mehmet Parlak, “Kazanç mutlaka ama mutlaka helal ve temiz olmalıdır. Çünkü Mü’min bir kimse her şeyden önce helal ve temiz olan şeyleri tüketmek zorundadır” dedi. Parlak, "Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de 'Tertemiz ve helal olan şeylerden yiyin; salih ameller yapın. Ben sizin yaptıklarınızı hakkıyla bilmekteyim' buyurmuştur. Başka bir Ayet-i Kerime'de ise 'Ey iman edenler! Size verdiğimiz rızıkların helal ve temiz olanlarından yiyin. Eğer siz Allah’u Teala’ya kulluk ediyorsanız, O’na şükredin' buyurmuştur” diye konuştu.

Peygamber Efendimiz’in (sav) helal kazançla ilgili hadislerinden de bahseden Parlak, “Bir Hadis-i Şerif'te Peygamber Efendimiz bir kişi elini semaya kaldırıp: ‘Ey Rabbim, Ey Rabbim’ diye dua eden haram yiyen ve içen bir yolcuyu zikredip, buyurdu ki: 'Bu yolcunun yediği haram, içtiği haram giydiği haramdır ve netice itibarıyla haramla beslenmektedir. Peki, Böyle bir kimsenin duası nasıl kabul edilebilir?” buyurmuştur” dedi.

HELALE GİDERKEN HARAM İŞLEMEYİN

Peygamber efendimizin sevap işlemek için yola çıkan fakat haramla beslenen kişinin duasının kabul edilmeyeceğini buyurduğunu belirten Parlak, “Görülüyor ki; Peygamber Efendimiz, hac, cihat, sıla-i rahim rızık kazanmak ve müstehap olan ziyaretler gibi itaatlerden birini yapmak için uzun yola çıkan, fakat yediği içtiği her şeyden haram olan, yani haramdan beslenen bir kimsenin dua ve itaatinin kabul edilmeyeceğini buyurmuştur” diye konuştu.

HELAL VE HARAMI GÖSTERMEK GÖREVİMİZ

Müslümanların inancına göre helal kazancın önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Parlak, sözlerine şöyle devam etti: "Günümüzde helal ve haramın belli olmadığı bir ortamda helal kazanç seminerleriyle insanlara helal kazancı yeniden hatırlatmamız gerekiyor. İnsanların faize ve ifsada battığı bir dönemde helali haramı hatırlatmak, iyi ve doğruyu göstermek, elbette hepimizin ve derneğimizin görevidir. Konferansımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.”

Bera Hotel Kubbeli Salon’da Diyanet İşleri Yüksek kurul Üyesi ve eğitimci yazar Mustafa Soykök’ün konuşmacı olarak katılacağı konferans 4 Şubat Cumartesi günü, saat 20:00’da gerçekleştirilecek.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.