Hekimlik sadece bir meslek değil

Hekimlik sadece bir meslek değil

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, hekimliğin sadece bir meslek değil, inanç ve sevgiyle yücelen bir yaşam biçimi, bir bakış açısı olduğunu belirtti.

Küçükkendirci, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, modern tıp ve hekimliğin bugünlere zorlu bir tarihsel süreçten geçerek geldiğini bildirdi. 
Hekimliğin insanın var olduğu her zaman diliminde ön plana çıktığını, insanla beraber değiştiğini, savaşlarla gelişip önemini giderek artırdığını vurgulayan Küçükendirci, şunları kaydetti: 
''Hekimlik, insan sevgisi ve inancıyla çoğalır, büyür ve saygınlığını buradan alır. Hekimlik sadece bir meslek değil, inanç ve sevgiyle yücelen bir yaşam biçimi, bir bakış açısıdır. Her ne kadar varoluşundan beri kutsallığı ve saygınlığını beraberinde taşısa da, inanç ve fedakarlığın olmadığı her yerde gerilemiş, gelişememiştir. Hekimlik, bilim yanında sanat ve davranış yönüyle de kendine özgü dinamikleri olan bir bilge meslektir. Bundan dolayı hekimlerimizin, kendi prestijlerini artırmanın yollarını mutlaka bulmaları gerekmektedir. Hekim, kabul edilmiş tıp ve kendi uzmanlık alanı dışına çıkmamalı, bunu etik bir sorun olarak görmelidir. Bunun için sağlık otoriteleri hekimin kafasındaki güven sorununu aşacak hizmet içi eğitim, mezuniyet sonrası eğitim gibi aktiviteleri sürekli güncellemelidir. Ayrıca hekim, uygulamalarındaki sınırları belirlemeli ve kontrol etmelidirler. Artık büyük bir rant kapısı haline gelen bazı sağlık sorunları konusunda ehil olmayan hatta doktor dahi olmayan veya farklı uzmanlık alanı olan hekimlerin hastaları istismar etmesine kesinlikle izin vermemelidirler.'' 
Konya Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının mevcut sorunlarını, kendi inisiyatifleri dahilinde ivedilikle çözüme kavuşturmak için ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiklerini ifade eden Küçükkendirci, hizmetin aksamadan sürdürülebilmesi için sağlık personelinin özverili çalışmalar yaptığını belirtti. 
Küçükkendirci, hekim ve sağlık personellerinin en büyük beklentisinin hastalarıyla güven ve saygı temeline dayalı iki yönlü bir iletişimi üst seviyede sağlamak olduğuna dikkati çekerek, tıp mensuplarının bayramını en içten duygularla kutladığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.