Hekimin fedakarlığı

Hekimin fedakarlığı

ALS hastası Op. Dr. Halil Özbayrak, Beyhekim Devlet Hastanesinin göz servisinin tüm cihazlarını temin etti.

Hasatane Başhekimi Gökhan Darılmaz, hastanenin büyük bir eksiğinin giderildiğini söyledi
Kurulduktan sonra sadece Konya değil, çevre illerden gelen hastalara da hizmet vermeye başlayan ve kısa sürede büyük başarılara imza atan Beyhekim Devlet Hastanesi’nde göz kliniği eksik cihazlar nedeniyle aktif değildi. Hastanenin bu eksikliğini ALS hastası olan yardımsever doktor Op. Dr. Halil Özbayrak giderdi. Konya’da ilk defa göz içi lens cerrahi uygulaması ve exeimer lazer ile kurma kusuru düzeltme uygulamasını gerçekleştirmiş olan Dr. Halil Özbayrak, kendi emeğiyle oluşturduğu cihazları Beyhekim Devlet Hastanesi’ne bağışlayarak hastanenin göz kliniğinin aktif hale getirilmesi için büyük bir yatırım sağlamış oldu.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz, yapılan bu yardımla birlikte hastanenin büyük bir eksikliğinin daha giderilmiş olduğunu belirtti. Hastanenin göz servisinin tüm cihazlarının Op. Dr. Halil Özbayrak ve eşi Op. Dr. Nilgün Özbayrak tarafından temin edildiğini belirten Başhekim Darılmaz, “Halil ağabeyimiz yıllardır Konya’ya yaptığı hizmetin yanında yeni kurulan hastanemize de kendi emeğiyle oluşturduğu cihazları bağışlamıştır ve bu durum öncelikle bir hekim olarak beni ve hastane çalışanlarımızı çok mutlu etmiştir. ALS gibi son derece kötü bir hastalığa yakalanmış olması bizleri derinden üzmüştür. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Mart ayında Op. Dr. Halil Özbayrak’ın ismini de vereceğimiz göz kliniğimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu örnek davranışın gerçekleşmesinde aracılık yapan Hidayet Ümit’e de katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Bağışlanan cihazların yanında kendilerinin de ek cihazlar alarak kapasiteyi daha artıracaklarını ve daha güçlü bir yapıyla hastalara hizmet vereceklerini söyleyen Başhekim Gökhan Darılmaz, yeni göz kliniğinin maliyetinin bağışlanan cihazlar ve alınacak ek cihazlarla birlikte 500 bin TL civarında olacağını bildirdi. Hastanenin şu an günlük ortalama 2 bin 800 hastaya hizmet verdiğini dile getiren Op. Dr. Darılmaz, “Bir ay içinde Bosna Hersek Mahallesi’nde semt polikliniği, mayıs ayında onkoloji ve fizik tedavi hastanesi yapılacak. Bununla birlikte günlük kapasitemiz 10 binlere ulaşacak” diye konuştu.
Hastanenin çözülemeyen tek sorunun ise ulaşım olduğuna dikkat çeken Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz, yeni açılan birimlerle birlikte mevcut sıkıntının daha da artacağına işaret ederek ulaşım sorununun en kısa sürede giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.
DR. HALİL ÖZBAYRAK KİMDİR?
15 Temmuz 1954'de Ankara'da doğmuştur. İlköğretim ve lise öğrenimini Ankara'da tamamlamış, 1979 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Aynı yıl bir dönem Ankara Polis Koleji Doktoru olarak çalışmıştır. 1980-84 yılları, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde göz hastalıkları uzmanlığı için ihtisas yıllarıdır. 1984- 1985 yıllarında 2. Kolordu Gelibolu Asker Hastanesi’nin göz hekimi uzmanıdır. 1986-2008 dönemini Konya Devlet Hastanesi ve özel kliniğinde mesleğini icra ederek geçirmiştir. Göz içi lens cerrahi uygulaması ve eximer lazer ile kırma kusuru( Reflaktif Cerrahi) düzeltme uygulamasını Konya'da ilk kez Doktor Halil Özbayrak yapmıştır. Kendi branşı konusunda sayısız yurt içi ve yurt dışı bilimsel çalışma tebliğleri vardır. Bu çalışmalar içinde ödüllü olanlar da bulunmaktadır. 2002-2006 yılları arasında Türk Kalp Vakfı Konya Şubesi Başkanı olarak, çok sayıda tıbbi ve sosyal etkinlikleri ve sosyal yardım projelerini, Konya ve çevresinde başarıyla uygulamıştır. Halen İstanbul’da ikamet eden Doktor Halil Özbayrak evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.