Hedefimiz dünyada tanınmak

Hedefimiz dünyada tanınmak

Genç MÜSİAD Konya Şubesi Genişletilmiş 7. İstişare toplantısı için Konyaya gelen Genç MÜSİAD Genel Başkanı Abdulsamet Temel, hedeflerinin Genç MÜSİADı dünyada tanınır bir kuruluş yapmak olduğunu söy

Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Genişletilmiş 7. İstişare Toplantısı önceki gün il binasında gerçekleştirildi. Genç MÜSİAD Genel Başkanı Abdulsamet Temel’in katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Cem Zorlu, Kerim Özkul, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Genç MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Yakup Barınlı, HAS Parti Konya İl Başkanı Veli Tolu, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit Karaca, Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Orman ve Su İşleri 8’ci Bölge Müdürü Ahmet Duran, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, MÜSİAD Yöneticileri ve iş adamları katıldı. Hafız Hasan Çiftçi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Genç MÜSİAD Tanıtımı Multivizyonu izletildi. Açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Yakup Barınlı, Genç MÜSİAD’ın gençliğin umudu olduğunu söyledi. Türkiye çapında 30’dan fazla şubede 2 binden fazla üyeye hitap ettiklerini dile getiren, Barınlı Konya’da ise 100’den fazla üye ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Son bir yılda 90 faaliyet yaptık. Bugünün gençleri olarak, 2023 yılının 40’lı yaşlarındaki bireyleri olarak, ecdadımızın tarihindeki görkemli günlerini yeniden yaşayacağımıza, ülkemizin bu hedeflerle, dünya lideri bir ülke olacağına samimiyetle inanıyoruz. Bu yönde aşkla, inançla, çabalarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. MÜSİAD Gençlik Kurulu olarak Türkiye’de gençlere yol gös­termeye ve onlara örnek olmaya çalıştıklarını söyleyen Genç MÜSİAD Genel Başkanı Abdulsamet Temel de, “Değişimlere karşı duyarlı olmamız gerekiyor. Ülkenin kalkınması için gerekli işgücü ve girişimci neslin yetişmesi için de hep beraber seferber olunması gerekiyor” diye konuştu. Ülkenin güçlenmesi ve insani bir yapıya kavuşması için gayretle çalışılması gerektiğinin altını çizen Abdulsamet Temel,  bunun bilincinde olunması gerektiğini vurgulayarak, “Üzerimize sinmiş olan bilgi birikimi ile ülkemizin geleceğinde söz sahibi gençler yetiştirme yolunda ilerliyoruz. Genç MÜSİAD olarak, en büyük amacımız dünyada bilinen bir sivil toplum kuruluşu olmaktır” ifadelerini kullandı.

ARKAMIZDA DİK DURAN BİR GENÇLİK VAR

Genç MÜSİAD’ın kuruluşundan bugüne görev alana herkese teşekkür eden MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz ise, yanlarında her zaman dik duran bir genç ekibin olduğunu ifade etti. Genç MÜSİAD’ın ileriye dönük projeleri olduğunu dile getiren Korkmaz, “Ekonomik ve siyasi olarak ferah bir ortamdayız. Yüksek ahlak ve ileri teknoloji hedefiyle ilerleyen Genç MÜSİAD gelecekte vekil, başkan ve büyük iş adamı çıkartacak bir kuruluştur” dedi. Türkiye’nin 2023 hedefi doğrultusunda önemli adımlar kaydettiğini söyleyen Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, hedefler doğrultusunda gençlere büyük görevler düşdüğüne dikkat çekerek, “Türkiye’nin 2023 vizyonu var. Dünya’da ekonomide ilk 10 ülke arasında yer almak istiyoruz. 2035 ve 2050 hedeflerimizi koymamız içinde Genç MÜSİAD’cılar bizler için çok önemli yere sahiptir” diye konuştu. Konuşmalar sonrası protokol tarafından yönetimden ayrılan üyelere plaket ve tablo takdim edildi. Yeni katılan üyelere ise rozet takıldı. Yeniden başkan olan Yakup Barınlı teşekkür konuşması yaparak, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Yakup Barınlı başkanlığında Genç MÜSİD Konya Şubesi’nin yeni yönetimi ise şöyle; M. Ali Özbuğday, Fırat Kınalı, Emre Babayiğit, Enes Gül, Muhammet Eskici, Mehmet Akçapınar, Ömer Yılan, Ahmet Karakurt, İsmet Kaya, Fatih Işık, Ali Çiftçi, Mustafa Kiriş, Ferdi Kabakçı, Cengiz Çiçek, Mustafa Küçüktoka, Abdullah Karacan, Abidin Özkul, Hakan Nükte, İbrahim Yılmaz.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.