Hedefe olan inancınızı asla kaybetmeyin

Hedefe olan inancınızı asla kaybetmeyin

Özel Gençlik İlköğretim Okulu Okul Aile Birliğinin davetiyle Konyaya gelen ve Seminer Öncesi Mevlana müzesini ziyaret eden Ali Nasuh Mahruki, KTO konferans salonunda Kendi Everestinizi Tırmanmak b

Özel Gençlik İlköğretim Okulu Okul Aile Birliğinin davetiyle Konya’ya gelen ve Seminer Öncesi Mevlana müzesini ziyaret eden Ali Nasuh Mahruki, KTO konferans salonunda “Kendi Everest’inizi Tırmanmak” başlıklı bir seminer verdi.

Seminere başta Gençlik Eğitim kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen, Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu, Gençlik İlköğretim Okul Müdürü Barış Çağlayan Çakır olmak üzere tüm yöneticiler, öğretmenler ve veliler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Özel Gençlik İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Karadağ, 2011-2012 eğitim öğretim yılında Okul Aile birliğinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ardından Okul Müdürü Barış Çağlayan Çakır, “Uzun vadeli planlara sahip olanların başarılı olacağı, Değişimden korkmadan yeni şeyler yapılmasının gerekli olduğu ve  vazgeçen insanların başarılı olmasının imkansız olduğu günümüzde gönüllülük, karşılıksız yardımseverlik, insan hayatına değer, dürüstlük, güvenilirlik gibi ilkelerle hareket eden AKUT’un, 81 ilde zarar azaltma ve toplumu bilinçlendirme çalışmalarını yürütmesine öncülük eden, Everest’e tırmanan ilk Türk ve Müslüman olarak gençlere kendi Everestlerine tırmanmalarını öğütleyen Nasuh Mahruki’ye davetimizi kırmayıp bugün aramızda olmasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

1995’te dünyanın en yüksek tepesi Everest’e tırmanan ilk Müslüman ve Türk dağcı olan Mahruki, konuşmasında velilerle deneyimlerini paylaştı. Zirveye tırmanışın hazırlıkları, tırmanış esnasında yaşadıkları ve karşılaştığı güç durumları anlatan A. Nasuh Mahruki, Gençlik İlköğretim Okulu velilerine seslenerek, “Hedefe olan inancınızı asla kaybetmeyin. Aldığınız kararları uygulayın. Hata yapabiliriz ancak; önemli olan aynı hatayı tekrarlamamak ve dönüşü olmayan büyük hatalar yapmamaktır” dedi. “Hayat takım oyunudur” diyen Mahruki, şunları kaydetti: “Velilere takım çalışmasının öneminden bahsetti ve şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz şimdiden takım çalışmalarında yer almalı.Bu çalışmalarda nasıl bir görev alacağınızı, aldığınız görevi yerine en iyi nasıl getireceğinizi öğrenin ve uygulayın. Çünkü mesleğiniz ne olursa olsun gelecekte mutlaka hiç tanımadığınız insanlarla bir arada çalışacak ve büyük hedeflere koşacaksınız.”

Ali Nasuh Mahruki seminerde ayrıca AKUT’un çalışmalarından da bahsetti ve kurtarma operasyonlarından görüntüler izletti. Seminer sonunda velilerin sorularını yanıtlayan Mahruki’ye Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen, günün anısına hediye takdim etti.

HABER MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.