Hedef 5 milyar TL ciro

Hedef 5 milyar TL ciro

İttifak Holding Olağan Genel Kurulu toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, “İttifak’ın 35. Yılını kutlayacağı 2023 yılında en az 5 Milyar TL konsolide ciro hedefliyoruz” dedi

İttifak Holding, 2014 yılı çalışmalarını değerlendirdiği Olağan Genel Kurulu toplantısını Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirdi. Genel Kurul’da konuşan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, Cumhuriyetimizin yüzüncü, İttifak’ın 35. Yılını kutlayacağı 2023 yılında en az 5 Milyar TL konsolide ciro hedeflediklerini söyledi. İttifak Holding’in, 2014 faaliyetleri Olağan Genel Kurulu’nda değerlendirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, paydaşlarına önemli mesajlar verdi. Türkiye’nin iktisadi ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla gayret sarf ettiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz; Genel Kurul’a hitaben; “Bu gayretin geçmişten daha güçlü ve istikrarlı bir şekilde sürdürülebilmesi için verdiğiniz güç ve destekler için şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

120 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK

İttifak’ın yarınlarda daha güçlü ve istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi adına önemli bir eşikten geçtiklerini ifade eden Kokmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut Yönetim Kurulu olarak, yönetimi devraldığımız 2011 yılından bu yana geçen dönemde yönetim modellerimizi ve iş stratejilerimizi özeleştiriye tabi tuttuk. Odaklanma dönemi olarak ifade ettiğimiz bu dönemde kurumsal mimarimizden şirket verimliliklerimize, kar üretiminden mevcut yatırımlarımızı gözden geçirmeye ve yeni yatırım alanlarımıza kadar birçok başlıkta çalışmalar yürüttük. Yönetim Kurulumuzun görevde bulunduğu süre içerisinde grup genelinde yaptığımız verimlilik çalışmaları sonucunda personel başına düşen ciromuz yüzde 49 artış gösterdi. Bu dönemde toplam gelirlerimizde yaklaşık yüzde 25 artış sağlarken, ihracatımız ise, yüzde 112 büyüdü. Bu süreçte, toplam 120 Milyon TL de yatırım yaparak gelişimimizi sürdürdük.”

İMAŞ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Adese’de, sürdürülebilir büyüme stratejisi izlediklerini ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu: “2012 yılından bu yana tüm iş süreçlerini “Perakende sektöründeki enerji giderlerimizde yüzde 35 tasarruf sağladık. Orta Anadolu merkezli büyüme projeksiyonumuz çerçevesinde 2015 yılında metrekare bazında en az yüzde 20 büyümeyi hedefliyoruz. Gıda sektöründeki markamız Selva ile son dönemde ürün çeşitliliğimizi artırmaya dönük çalışmalar yürütüyoruz. Bugün itibari ile 10 kategoride 161 çeşit ürüne ulaştık. İnşaat sektöründeki markamız Seha Yapı, Konya-Meram’da başlayacağı büyük karma konut projesine yoğunlaştı ve son aşamaya geldi. Makine şirketimiz İmaş’ın üretim kapasitesini iki buçuk kat artıracak yeni fabrikasının temelini de 2014 yılı içerisinde attık. 20 milyon TL yatırım ile yeni fabrikasını devreye alacağımız İmaş’ın cirosunu da orta vadede 3 kat artırmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan, yem sektörüne ilişkin yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda; Viteral adında bir marka oluşturduk. Bu yeni markamızla önümüzdeki dönemde yem makineleri sektörü için anahtar teslim tesisler üretmeyi planlıyoruz.”

10 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEĞİZ

Selet ve diğer yatırımlardan bahseden Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “2014 yılında; tarım hayvancılık alanında faaliyet gösteren şirketimiz Selet’in tüm tesislerini bir arada toplama projemizin ilk etabı olan yumurta alanında 40 milyon TL tutarında yatırım planladık ve bu yatırıma start verdik. Bu süreçte yeni bir yumurta markası oluşturarak ürünlerimizi yeni markamız ile piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak paydaşları için katma değer sağlayacak yatırımlar yapmayı önemsediklerini vurgulayan Korkmaz, “Geçtiğimiz dönemlerde kamuoyuna açıkladığımız üzere Cumhuriyetimizin 100’üncü, holdingimizin 35. yaşını kutlayacağı 2023 yılı için makro hedefler belirledik. 2023’te 5 milyar TL konsolide ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Makro planımız doğrultusunda uluslararası boyutta yatırımlarda bulunmayı ve yaklaşık 10 bin kişiyi istihdam eden bir yapı olmayı arzuluyoruz. Bu süreçte uluslararası ortaklıklar da gündemimizdeki yerini korumaya devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.