Hdp'li Tuncel: Türkiye Barışı Kobani'den Geçer

Hdp'li Tuncel: Türkiye Barışı Kobani'den Geçer

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Türkiye barışının yolunun Kobani’den geçtiğini söyledi. Tuncel YPG’li yetkililerin dün akşam saatlerinde koalisyon güçlerinin IŞİD mevzilerini vurduğunu doğruladıklarını...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Türkiye barışının yolunun Kobani’den geçtiğini söyledi. Tuncel YPG’li yetkililerin dün akşam saatlerinde koalisyon güçlerinin IŞİD mevzilerini vurduğunu doğruladıklarını ifade etti.

Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye geçerek incelemelerde bulunan HDP’li Tuncel, sonrasında kameraların karşısına geçti. Tuncel YPG’li yetkililerden bilgiler aldıklarını söyledi. Tuncel, "Süreç hakkında kendilerinden bilgi aldık. Hem de kendilerine dayanışma duygularımızı ifade ettik. 3 cepheden çok yoğun bir olduğunu ama bunu kırdıklarını ifade ettiler. Ama halen sevaş ve çatışma devam ediyor tehlike geçmiş değil. Ama YPG/PYD ve YPJ ‘güçlerinin çok büyük bir direnişle IŞİD katillerini, çete örgütünü gerilettiğini ifade ettiler. Özellikle koalisyon güçlerinin dün vurduğunu ifade ettiler. Ama, bu şeylerin çok geç kaldığını, belki zamanında olsaydı bugün IŞİD’in şehre bu kadar yakınlaşmayacağını ama daha çok kendilerine güvendiklerin ve özellkle IŞİD'in bayramda Kobani’ye gireceği projesinde olduklarını ama buna izin vermediklerini ifade ettiler." dedi.

Kobani direnişin Türkiye’deki demokrasi mücadelesi açısından, özgürlükler mücadelesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Tuncel, "Sadece Kobani Kobani değildir. Kobani’de ki direniş tüm ezilenlerin inancını geliştiren bir direniştir. Kobani’nin kazanması insanlığın kazanması anlamına gelecek. Bu çete örgütlerine karşı duran, direnen bu mücadele insanlık açısından da büyük bir mücadeledir." diye konuştu.

Türkiye’nin barışının Kobani’den geçtiğini savunan Tuncel, şunları söyledi: "Yine aslında türkiye’de ki çözüm süreci açısından Kobani’nin direnişi çok önemli. Çünkü Kürtler Kobani’yi- Amed’ten ayırt etmiyorlar. Amed ne ise Kobani odur. Kobani’nin direnişinin başarıya ulaşması Ortadoğu halkları, Türkiye halkları açısından, barışın çözümün umudunun yükselmesi açısından önemli. Türkiye barışının yolu Kobani’den geçer. Tüm Uluslar arası güçleri, Türkiye hükümetini Kobani’de verilen bu mücadeleye destek sunmaya, Kobani halkının yanında olmaya davet ediyoruz. Çünkü Türkiye’nin geleceği de yani Rojava Kürtleri ile kavga değil aslında onlarla barış olması gerekiyor."

Dün akşam saatlerinde koalisyon güçlerinin IŞİD mevzilerini vurulduğunu belirten Tuncel, PYD’li yetkililerden şu bilgileri aldığını söyledi: "Etkili bir müdahale olduğunu ifade ettiler. Ama şuan şehrin 3 tarafından saldırı olduğunu ve buna karşı direnişi yükselttiklerini ve başarılı oldukları’ ifade ettiler. Dün de Koalisyon güçlerinin müdahalesinin etkili olduğunu ifade ettiler."

Tuncel, son olarak "Sokak çatışmaları yok ama şehrin her tarafı YPG/YPJ tarafından kontrol altında ama tehlike halen büyüktür." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.