Hdp Kongresi’ne Odtü Ve Gezi Damga Vurdu

Hdp Kongresi’ne Odtü Ve Gezi Damga Vurdu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kuruluşunun ardından ilk olağan kongresini Ankara’da yapıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kuruluşunun ardından ilk olağan kongresini Ankara’da yapıyor.
Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’ndaki kongrede salona Öcalan’ın resimleri ile Türkçe ve Kürtçe döviz ve pankartlar asıldı. Katılımcılar ODTÜ ve gezi sloganları attı.Salonun dışına 15 farklı dildeki "Umuda Hoş Geldin" yazılı dev bir afiş asıldı. Konuşmalar arasında Kürtçe türküler seslendirildi.

Kongreye Öcalan’ın gönderdiği mesaj da BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan tarafından Türkçe okundu. Kongreden duyduğu memnuniyeti ifade eden Öcalan, "1971 devrimciliği devlete isyan devrimciliğidir. 40 yıldan sonra artık devletle müzakere önemlidir. Zira devrimci mücadele ancak nitelikli bir müzakere süreciyle kalıcı bir insanlık kazanımına dönüşebilir. Bu itibarla hep omuzlarımda hissettiğim bu tarihsel emaneti yeni bir anlayışla sizlerin üstlenmesi ve yükseklere taşıması dileğiyle kongremizi kutluyor devrimci selamlarımı iletiyorum." dedi.

KONUŞMALAR İŞARET DİLİNE ÇEVRİLDİ

Divan üyelerinin seçimi sonrası açılış konuşmasını İstanbul Milletvekili Levent Tüzel tarafından yaptı. HDP kongresinde sırası ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, . BDP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü konuştu. Salondaki konuşmalar işaret diline de çevrildi. Devrimciler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Sırrı Süreyya Önder konuşmasında, eski partisi BDP için ‘Ne zaman başınız dara düşse biz buradayız.” dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Kışanak da BDP’nin HDP’nin ana direği olduğunu söyleyerek, eskimediklerini ve eskimeyeceklerini belirterek, Önder’in sözlerine şaka yollu gönderme yaptı. BDP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de katılımcıları ve devrimcileri selamladı

KÜRSÜDE “ODTÜ KAVGASI”

Konuşmacıların hepsi de hayatını kaybetmiş direnişçileri selamlayarak ODTÜ ve Gezi direnişçilerine destek ifadeleri kullandı. ODTÜ direnişinde yer alanlar da kürsüye davet edildi.
ODTÜ’lüler adına konuşan bir kız öğrenci de direnişlerinin süreceğini vurguladı. Zafer işaretleri eşliğinde ‘Özgürlük sokakta, ODTÜ kavgada’ sloganları atıldı.
HDP kongresinde yeni eş başkanlar ve Parti Meclisi (PM) üyelerinin seçimi yapılacak.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.