Hdp Eş Başkanı Tuncel, Başbakan'ı Eleştirdi

Hdp Eş Başkanı Tuncel, Başbakan'ı Eleştirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Öğrenci evlerinde kalan herkesin fuhuş yaptığına dair bir ön yaklaşım, ön kabul felakettir.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Öğrenci evlerinde kalan herkesin fuhuş yaptığına dair bir ön yaklaşım, ön kabul felakettir. Bu, yeni namus cinayetlerine kapı aralamaktır." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tuncel, partilerine uygun bir mekan hazırlanmasını istedi. Türkiye'de baskıcı, kontrol altına almak isteyen yaklaşımların her gün yeniden görüldüğünü savunan Tuncel, AK Parti'nin toplumu yeniden inşa etmek isteğini iddia etti. "Muhafazakar, demokratız diye bütün toplumu tek kalıp içine sokmaya çalışmak büyük felaketlere yol açar." diyen Tuncel, kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmalarına yönelik başlayan tartışmaları da değerlendirdi. Ciddi ve vahim bir tartışma olduğunu belirten Tuncel, "Öğrenci evlerinde kalan herkesin fuhuş yaptığına dair bir ön yaklaşım, ön kabul felakettir. Bu, yeni namus cinayetlerine kapı aralamaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamaların toplumsal çatışmayı genişleteceğini dile getiren Tuncel, "Başbakan, özür dilemelidir. Başbakan sultan değil. Gerçekten bu ülke hukuk devleti mi yoksa Başbakan'ın her söylediğini yasa olarak kabul eden bir devlet mi?" şeklinde konuştu.

Alevi yurttaşların kendini güvende hissetmediğini savunan Tuncel, 28 Şubat'ta başörtülü kadınları sürekli gözleyen, tehdit eden, kontrol altına almak isteyen bir yaklaşımın AK Parti döneminde muhafazakarlık adına kendilerine dayatıldığını ileri sürdü. İki yanlışı da kabul etmenin mümkün olmadığını kaydetti.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yeniden İmralı'ya gideceğine yönelik bir soruya ise Tuncel, "HDP'nin müzakere sürecine müdahil olması olarak değerlendiriyoruz. Heyete dahil olmasını partimiz adına önemsiyoruz ama bu sürecin olumlu gittiğine dair somut bir veri yok." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.