Hayırseverlerden Filistin'e büyük destek

Hayırseverlerden Filistin'e büyük destek

Al Sarra Vakfı’nın Temsilcisi Abdurrahman Said, AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği’ni ziyaret ederek Dış İlişkiler Sorumlusu Fatih Şakacı’nın sorularını yanıtladı.

 Konyalı hayırseverlerin yapmış oldukları yardımların Filistin’e ulaşmasında etkin rol oynayan Al Sarra Vakfı’nın  Temsilcisi  Abdurrahman Said, AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği’ni ziyaret ederek Dış İlişkiler Sorumlusu Fatih Şakacı’nın sorularını yanıtladı.

Söze kendisini tanıtarak başlayan Said, Gazze'de yaşamını sürdüren Müslümanların durumundan da bahsetti.  Nüfusu 2 milyona yakın olan Gazze'nin 10 senedir kuşatma altında olduğunu belirten Said, “Gazze’nin durumu bildiğiniz açık bir hapishane gibi hatta ondan daha beter. Normal bir hapishanede size yemek, giyecek ve sağlık hizmetleri verilir değil mi ? Fakat Gazze’deki kardeşlerimize bu imkanlar verilmiyor. Ambargo olduğu için; yiyecek, giyecek, özellikle ekonomi noktasında büyük sıkıntıları var. Bu yüzden normal hapishanelerden daha zor durumda Gazze.D iğer yandan ise Mısır hükümeti bütün tünelleri kapatarak insani yardım geçişlerini engelliyor. Ciddi anlamda şu an Gazze’nin durumu hiç iç açıcı değil’’ dedi.

Gazzeli Müslümanların Türklere çağrısı olduğunu da dile getiren Said, şunları kaydetti: “Gazzeli  Müslümanlara  ambargo altında olduklarından dolayı dışarıdan içeriye gıda temin edilemiyor. Gazze halkının maddi desteğe ihtiyacı var. Gazze halkının Türkiye’den diğer beklentisi ise, basın ve yayın organlarıyla Gazze’yi dünyaya duyurup davalarının hak olduğunu göstermek. Başlatmış olduğumuz Kardeş Ailem Projesi ile onlarca şehit, murabıt, gazi, esir  ailesi bundan yararlandı. Belki Türkiye’de aylık ‘150 TL’ bağışlayan kardeşlerimiz için önemli bir miktar değil fakat Gazze’de yaşayan kardeşlerimiz için bu önemli bir miktar. Konya’da yaşayan kardeşlerimizden, Gazze’ye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlere söyleyeceğimiz tek şey dininize sahip çıkın. Dininize saldıranlara fırsat vermeyin ve mazlumlarla sizin aranızda köprü olan kardeşlerinize desteklerinizi esirgemeyin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.