Hayali Villaları Kiralayan Bir Kişi Tutuklandı

Hayali Villaları Kiralayan Bir Kişi Tutuklandı

İzmir'in Çeşme ilçesinde, bir internet sitesi üzerinden kiralık lüks villa ilanı vererek dolandırıcılık yapan zanlı tutuklandı.Çeşme ilçesinde bazı lüks villaları, fotoğraflarını gördükleri bir site üzerinden peşinat vererek kiralayan...

İzmir'in Çeşme ilçesinde, bir internet sitesi üzerinden kiralık lüks villa ilanı vererek dolandırıcılık yapan zanlı tutuklandı.

Çeşme ilçesinde bazı lüks villaları, fotoğraflarını gördükleri bir site üzerinden peşinat vererek kiralayan vatandaşlar, tatil yapma hayaliyle gittikleri bölgede dolandırıldıklarını anladı. Mağdur vatandaşların polise başvurmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. İnternetten villaların kiralık olarak gösterildiği siteyi takibe alan polis, gözde tatil mekanlarının fotoğraflarını koyup peşinatı aldıktan sonra iletişim numaralarını kapatarak mağdurların kendilerine ulaşmasını engellediğini tespit etti. Şüphelinin yakalanmamak için devamlı yer değiştirdiğini belirleyen polis, bankalardaki hesapları da sahte kimliklerle açtıklarını saptadı.

Bankaların güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, daha önceden hakkında işlem yapılan O.K. ve yabancı uyruklu bayan S.S. olduğunu belirledi. Şüphelilerin sahte isimlerle mağdurlarla irtibat kuran şüphelilerin bankamatik kartlarının hesap dökümleri araştırılarak kaldıkları bölge öğrenildi. Eve düzenlenen operasyonda 20 adet cep telefonu, değişik GSM hatları, 3 adet sahte kimlik, birçok kimlik fotokopisi, 3 adet bankamatik kartı, 1 adet dizüstü bilgisayar ve içerisinde kişilerin telefon ve araç bilgilerinin bulunduğu 3 adet not defteri ele geçirildi. O.K. ve S.S gözaltına alındı. Şüphelilerin benzer yöntemle İzmir, Antalya, Bursa, Manisa, İstanbul, Bodrum ve Datça'dan 36 vatandaşı dolandırdığı tespit etti.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen O.K. tutuklandı, S.S. isimli bayan serbest bırakıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.