HAY-DER Genel Kurulu yapıldı

HAY-DER Genel Kurulu yapıldı

Hayırda Yarışanlar Derneği (HAY-DER), İkinci Olağan Genel Kurulu'nu yaptı. Dernek üyeleri yanı sıra davetlilerin de katıldığı genel kurulda bundan sonra derneği idare edecek yeni yönetim ve denetim kurulları da seçildi.

Açılış konuşmasıyla Genel Kurul çalışmalarını başlatan Dernek Genel Başkanı Nevzat Laleli, “Bakara suresi 148. ayette buyrulan, 'Hayırda yarışın' emrini kendisine isim olarak alan derneğimiz, bilhassa hayrın insana ve gençliğe dönük, 'Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum' konularında çalışmayı tercih etmiştir. Çünkü muhatabımız insan olmalıdır ve insanı, aileyi, toplumu, İslam’ın istediği ölçülere getirmeye çalışılmalıdır. Derneğimizin bu hedefleri adeta bir devrim niteliğindedir ve gün geçtikçe bu fark, daha çok ortaya çıkmaktadır.  Zira bu gün bütün vaizlerin, ilim adamlarının, Şeyh efendilerin, profesörlerin, yazarların ela aldıkları tek konu 'İslam’ın ferde dönük emir ve yasaklarıdır.' Hâlbuki helâya nasıl girilir, nasıl çıkılır, yemek nasıl yenir, su nasıl içilire bile ölçü getiren İslam’ın, en az iki kişiden oluşan bir topluma ölçü koymadığı düşünülemez. Ama ne hikmetse İslam’ın tolum için koyduğu hükümler ve esaslar anlatılmaz" dedi.

Yeni seçilen Yönetim ve Denetim Kurulları şu şekilde teşekkül etmiştir: Başkan Nevzat Laleli (Makine Mühendisi, Milli Gençliğin Şeref Başkanı), Kasım Sezen (Doktor, SAĞLIK-DER Genel Başkanı), Orhan Candan (İşletmeci), Akil Gül (Esnaf) ve İhsan Uslu (Sanayici) Yönetim kurulu asilliklerine, Efkun Emek (sanayici), Harun Mansız (Bürokrat), Ali Özeroğlu (İnşaat Mühendisi), Ömer Faruk Kaplan (toptancı), Mücahit Karapınar (memur) Yönetim kurulu yedek üyeliklerine seçildiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.