Havalar Serinledi, Alman Turist Hareketliliği Başladı

Havalar Serinledi, Alman Turist Hareketliliği Başladı

Bunaltıcı sıcakların etkisinin azaltmasıyla dünyaca ünlü Side'de Alman turist hareketliliği arttı. Alman orta yaş grubu turistler, tatillerini sıcak ve nemli hava yerine serin havada yapıyor. Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonu Manavgat'ta...

Bunaltıcı sıcakların etkisinin azaltmasıyla dünyaca ünlü Side'de Alman turist hareketliliği arttı. Alman orta yaş grubu turistler, tatillerini sıcak ve nemli hava yerine serin havada yapıyor. Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonu Manavgat'ta bulunan 210 bin yatak kapasitesine bağlı oteller ağırlıyor. Bölge destinasyonunda turizm yoğunluğu 20 Nisan'da başlayıp 20 Kasım'da en düşük düzeye iniyor. Manavgat destinasyonun yüzde 55'nin son 30 yıldır Alman turistler oluşturuyor. Alman turistleri ikinci sırada Ruslar takip ediyor.

Manavgat TitreyeSorgun Turizm Yatırım Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölgede Alman turist hareketliliğinin başladığını söyledi. Bu hareketliliğinin kasım ayı sonuna kadar sürmesini beklediklerini belirten Aydoğan, bölgede turist canlılığını ikinci sırada Rusların takip ettiğini kaydetti. Ortayaş grubu Almanların genelde eylül ve ekim ayında tatillerini yaptığını belirten Aydoğan, "Bölge destinasyonumuzun turizm canlılığını Almanlar oluşturuyor. Temmuz ve ağustos ayında genelde Antalya bölgesinde genç Almanlar tatil yapıyor. Sıcağı ve nemli havayı sevmeyen orta yaş grubu Almanlar bölgemize eylül ve ekim aylarında geliyor. Yaşlı, emekli ve engelli Almanlar ise kasım, aralık, ocak, şubat ve mart aylarında kışın uzun süreli tatil yapıyor. Temmuz ve ağustos ayında yetersiz bulduğumuz Alman turist eksikliğini eylül ve ekim ayında kapatacağımıza inanıyoruz." diye konuştu. Aydoğan, Alman turist canlılığının sezonu kasım ayı sonuna kadar sürdüreceğine inandıklarını ifade etti. Yunanistan, İspanya ve İtalya, Fransa'nın Alman turistlere çekmek için cazip tatil teklifleri sunsa da Alman turistlerin, bölgedeki konaklama tesislerinin kalitesini bildiği için bu sene ve önümüzdeki 2015'tede Antalya'ya tercih edeceğini kaydetti.

Türkiye Turizm Seyahat Acentesi(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu(BYK) Başkanı Ahmet Özden, bölgedeki turizm canlılığının yüzde 55 oranında Almanların oluşturduğunu söyledi.Alman turistlerin bölge destinasyonunda yılın 12 ayı yaptıklarını belirten Özden, orta yaş grubu Almanların tatillerini genelde eylül, ekim ve kasım aylarında yaptığını aktardı. Bölge destinasyonunda otellerin doluluk oranında yüzde 85 seviyesi olduğunu vurgulayan Özden, "Bölge turizminin can damarını Almanlar oluşturuyor. Eylül ayında Alman turist hareketliliğinin en üst seviyeye çıkacağına inanıyoruz. Alman turistler bölgemizi çok iyi biliyor." ifadesini kullandı.

"TURİZMDE UMUDUMUZ EYLÜL VE EKİM AYINDA"

Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, bu sene temmuz ve ağustos aylarında bölgede bekledikleri Alman turist canlılığını göremediklerini söyledi. Umutlarını eylül ve ekim ayına bağladıklarını belirte Ergen, bu sene aileli Almanları cazip tatil teklifleri sunarak Yunanistan'a çektiğini kaydetti. Orta yaş grubu Almanların son 25 yıldır eylül ve ekim aylarında tatillerini yaptığının altını çizen Ergen, "Turizmde umudumuz eylül ve ekim ayında. Bu ayda beklediğimiz Alman turist canlılığı olmazsa bölgemizde esnafın yüzde 30 oranında iflas eder. Bazı sektörlerde hiç şiftaf yapmadan dükkanını açan ve kapatan esnaf var. Bölgemizin turizm lokomotifini Almanlar oluşturuyor. Bölgemize Alman turist gelmesi için çok çalışma yapılmalı. 10 yıl önceki Alman turist canlılığı ve alışverişini özlüyor ve arıyoruz. " dedi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, temmuz ayında Antalya'ya gelen turist sayısında bir önceki yıla gre yüzde 10,8 artış olduğunu, bu artışın ağustos, eylül, ekim ve kasım ayında da korumasını beklediklerini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.