Havada gurbetçi yoğunluğu

Havada gurbetçi yoğunluğu

Yaz tatili için Türkiye'yi tercih eden ve yaşadıklara ülkelere doğru yola çıkan gurbetçiler, havalimanlarında ve sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu. Konya Havalimanı'nda önceki gün 2 saat içinde Kopenhag ve Amsterdam'a 3 sefer gerçekleştirildi

Tatillerini, memleketlerinde geçiren gurbetçiler yaşadıkları ülkelere dönüyor. Konya Havalimanı, şu an en hareketli günlerini yaşıyor. Havalimanında günde 12-13 uçak inip kalkıyor. Gurbetçilerin büyük bir kısmı yurda dönüşte uçağı tercih etti. Bazı gurbetçiler ise kendi arabasıyla yurda döndü. Arabasıyla gelenler ise sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu. Kapı Kule Sınır Kapısı ve İpsala Sınır Kapısı'nda da uzun araç kuyrukları oluştu. Danimarka ve Hollanda'da yaşayanlar ile komşu ülkelerde kalanlar direk uçuşları tercih ediyor. Direk uçuşların olmadığı ülkelerde yaşayanlar ise İstanbul aktarmalı uçaklarla gidiyor.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag ve Hollanda'nın başkanti Amsterdam'a yapılan direk uçuşlar, büyük kolaylık sağlıyor. Gurbetçilerin yurda dönüşü mayıs ayının sonunda başlamıştı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Almanya, Fransa, Belçika, Finlandiya, Danimarka, İsveç, Norveç ve İsviçre'de kalan Konyalılar, memleketlerine dönmeye başlamıştı. Tatillerini yapan Konyalılar, Avrupa'ya doğru yola çıkıyor.

SEFER SAYISI ARTIRILDI

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta kalan ve çocuklarıyla birlikte tatilini Konya'da geçiren Songul Ekici isimli gurbetçi, önceki gün anavatanından ayrıldı. Havalimanı ve yolculukla ilgili açıklamalarda bulunan Ekici, "Konya'da 5 hafta kaldım. Ailemle birlikte geldik izne. Bayramı da akrabalarımla birlikte geçirdim. Şimdi de yaşadığımız ülkeye dönüyoruz. Havalimanında yoğunluk sözkonusu. Bilet gişelerinin önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Kız kardeşim Birgül Turan ise arabayla Danimarka'ya gitti."

Konya  Havalimanı'nın yeni terminal binasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Ekici, "Konya'ya yakışan bir bina oldu. Hem giden hem de gelen yolcular rahat ediyor. Şu an Türk Hava Yolları, Pegasus, Sun Expres ve Anadolu Jet, sefer düzenliyor. Bu çok iyi. Eskiden bir iki uçak firması vardı. Havalimanı şantiye gibiydi. Otopark bile yoktu. Şu an nezih bir ortamda yolculuk yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.