Havacılık Sektörü Gelecek 20 Yıldan Umutlu

Havacılık Sektörü Gelecek 20 Yıldan Umutlu

Dünyanın önde gelen havacılık şirketi Boeing’in Ticari Uçaklar Pazarlama Başkan Yardımcısı Randy Tinseth, havacılık sektörü olarak gelecek 20 yıldan umutlu olduklarını söyledi.Tinseth, Boeing’in Avrupa’ya yönelik 20 yıllık piyasa...

Dünyanın önde gelen havacılık şirketi Boeing’in Ticari Uçaklar Pazarlama Başkan Yardımcısı Randy Tinseth, havacılık sektörü olarak gelecek 20 yıldan umutlu olduklarını söyledi.

Tinseth, Boeing’in Avrupa’ya yönelik 20 yıllık piyasa öngörülerini değerlendirmeye yöneligk ve Boeing’in mevcut ticari uçak programlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Dünya genelinde hakim olan iyimser ekonomiye paralel, havacılık sektörünün de iyimser bir grafik sergilediğini dile getiren Tinseth, gelecek 20 yılda dünya ekonomisinde yüzde 3.2, havayolu yolcu sayısında yüzde 4.2 ve kargo trafiğinde de yüzde 4.7 oranında büyüme beklediklerini belirtti. Tinseth'e göre hali hazırda 3 milyar dolayında seyreden yolcu sayısı ise 2032’de 7 milyara çıkacak.

Gelişen havayolu ulaşım ağına paralel ihtiyaç duyulan uçak sayısında da artışlar olduğuna dikkat çeken Tinseth, hali hazırda 5 trilyon 200 milyar Dolar değerinde 36 bin 800 yolcu uçağına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Tinseth, şimdilik aylık 42 adet olan 737 ve 10 adet de 787 tipi yolcu uçağı üretimleri olduğunu ifade etti.Tinseth, 787 tipi yolcu uçağının aylık üretim miktarının 2016 sonrasında önce 12'ye, sonra 14'e çıkarılacağını kaydetti.

Bu arada, dünya genelinde havayolu ekonomisinde Güney Asya yüzde 6.5’lik oranla ilk sırada yer alırken, onu yüzde 6.2’lik oranla Çin takip etti. Avrupa 1.9’la 12. sırada yer alırken Afrika yüzde 4.7 ile dördüncü sırada yer aldı. 13 bin 460 adet uçak siparişiyle Asya Pasifik en ön sırada yer alırken, onu 7 bin 570 adet uçakla Kuzey Amerika takip etti.

10’a yakın uçak modelleri olduğunu ifade eden Tinseth sahip oldukları uçak modelleri arasında 2018’de üretimine başlayacakları 300 koltuk kapasiteli 787-10 tipi dreamliner uçaklarının, dizaynı ve yakıt tasarrufuyla en gözde modellerinden biri olacağını dile getirdi.

Tinseth, güvenlik konusunda ise sıfır hata payı ile hareket ettiklerini, yaşadıkları en ufak aksaklıktan ders alarak yenilerinin yaşanmaması adına özenle hareket etiklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.