Hava Harp Okulu'nda Mezuniyet Coşkusu

Hava Harp Okulu'nda Mezuniyet Coşkusu

Hava Harp Okulu Komutanlığı'nca, 60. Dönem Hava Harp Okulu Mezunu Teğmenlerin Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni düzenlendi. Mezun olan teğmenler diplomalarını alırken büyük sevinç yaşadı.Florya’da bulunan Hava Harp Okulu’nda düzenlenen...

Hava Harp Okulu Komutanlığı'nca, 60. Dönem Hava Harp Okulu Mezunu Teğmenlerin Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni düzenlendi. Mezun olan teğmenler diplomalarını alırken büyük sevinç yaşadı.

Florya’da bulunan Hava Harp Okulu’nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve harbiyelilerin aileleri katıldı.

Hava Harp Okulu'ndan mezun olan 6'sı bayan ve 4'ü Azeri, 2'si Gürcü, 2'si Türkmen, 2'si Ürdünlü (Toplam 10) misafir askeri personel olmak üzere toplam 194 Hava Harbiyeli öğrenci, tören alanına Harbiye Marşı'nı söyleyerek girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mezun Harbiyelileri selamlamasıyla tören başladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay, Türk Hava Kuvvetleri'nde değişim ve dönüşümün hiç durmadan devam edeceğini söyledi. Alpay, "Bu değişim daha etkili bir komuta yapısı yanında, envantere giren ve girecek olan havadan kontrol uçağı A-400M stratejik nakliye uçağı, modernize edilmiş F16 uçakları, F35 müşterek taarruz uçağı ve ANKA insansız hava aracı gibi bir çok modern harp, silah ve sistem platformları ile bunlara ait mühimmat ve donanım ve yazılımı kapsamaktadır." ifadelerini kullanarak mezun olan teğmenlere şöyle seslendi:

"Türk Hava Kuvvetleri, varlığıyla caydırıcı ve gerektirdiğinde tek başına savaşın kaderini tayin edebilecek özellikte bir kuvvettir. Güçlü bir hava kuvveti ancak güçlü ve nitelikli insan gücüyle daha ileriye gidebilecektir. Aldığınız kapsamlı eğitim ile profesyonel asker ve cesur havacılar olmanın yanında, Hava Kuvvetleri'ni saha üst seviyelere taşıyabilecek, değişim ve dönüşümü hızlandıracak niteliklerle mezun oluyorsunuz. Vatansever subaylar olarak topluma ve çevrenize örnek teşkil edeceğinize, şartlar ne olursa olsun, dürüstlükten, vazifeden iş ahlakından ve mükemmellikten asla taviz vermeyeceğinize olan inancım tamdır."

Törende mezunlar adına konuşan dönem birincisi Teğmen Bayram Berkant Kaptı ise 'genç teğmenler' olarak mezun olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını dile getirerek, "Sahip olduğumuz üstün ahlak ve fazilet, kazandığımız yüksek sorumluluk, disiplin anlayışı ve kurum kültürümüz ile ulu önder Atatürk'ün göstermiş olduğu 'istikbal göklerdedir!' hedefi hayatımız boyunca bizlere yol gösterici olacaktır. Herkes bilmelidir ki, çağdaş uygarlık yolunda sağlam adımlarla ilerleyebilmek için en az karşımızdaki tehdit kadar güçlü olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Mazisi şan ve zaferlerle dolu Silahlı Kuvvetlerimizin bu mavi üniformamızın bize verdiği şerefe layık olabilmek için, al bayrağımız ve milletimiz uğrunda her türlü fedakarlığa hazır bulunacağız." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DÖNEM BİRİNCİSİNE DİPLOMASINI VERDİ

Devre birincisi Hava Teğmen Bayram Berkant Kaptı, konuşmasının ardından yaş kütüğüne uçak maketi çaktı. Daha sonra dereceye giren teğmenlere diploma ve armağanları verildi.

Törende dönem birincisi Teğmen Bayram Berkant Kaptı, diplomasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Dönem ikincisi Teğmen Cengizhan Alagöz diplomasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek, üçüncü olan Teğmen Mehmet Korucu diplomasını Başbakan Ahmet Davutoğlu, dördüncü olan Teğmen Bahattin Kuşaksız, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den aldı.

F-16 VE F-4 UÇAKLARI ÜÇLÜ KOL GEÇİŞİ YAPTI

Öğrenci alayı sancağının devir tesliminin yapıldığı törende, sancaktar ve sancak muhafızlarına kılıç ve diplomaları verildi. Sancak devir teslimi sırasında F-4 ve F-16 uçakları tören alanı üzerinden alçak uçuşla geçti. Tören, mezun olan genç subayların 'Harbiye Marşı'nı söylemesi ve tören geçişiyle sona erdi. Teğmenlerin geçişi sırasında davetliler uzun süre alkışladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.