Hava fotoğrafçıları Anadolu Kartalı için geliyor

Hava fotoğrafçıları Anadolu Kartalı için geliyor

Konya'da gerçekleştirilen Anadolu Kartalı Tatbikatı'na Avrupa ülkelerinden çok sayıda hava fotoğrafçısının katılması bekleniliyor. Avrupalı seyahat acenteleri tatbikata katılacak fotoğrafçılar için 5 günlük turlar düzenliyor

Yaklaşık 20 yıldır Konya 3. Ana Jet Üssü'nde gerçekleştirilen Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatı yabancı fotoğrafçılar, havacılık tutkunu Avrupalılar tarafından büyük ilgi görüyor. Önceki yıllarda girişlerin kısıtlı olduğu Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatı son yıllarda Avrupa ülkelerinden ve ABD'den fotoğrafçılara da açıldı. 2014, 2015 ve 2016 yıllarında çok sayıda yerli ve yabancı fotoğrafçı Anadolu Kartalı Tatbikatı kapsamında düzenlenen Fotoğrafçılar Günü'ne katılmıştı. Geçen yıl 200'den fazla yerli ve yabancı hava fotoğrafçısı Konya'ya gelmişti.

SEYAHAT ACENTALARI TUR DÜZENLEYECEK

Son yıllarda özellikle İngiltere, Almanya ve ABD'den havacılık tutkunu fotoğrafçılar Konya'ya gelerek, tatbikata katıldı. İlginin artmasına üzerine Avrupa ülkelerinden bazı seyahat acenteleri Anadolu Kartalı Tatbikatı'na yönelik düzenlediği tur sayısını artırdı.  Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Anadolu Kartalı Tatbikatı'na Avrupa ülkelerinden çok sayıda fotoğrafçı ve basın mensubunun da katılması bekleniliyor. Seyahat acenteleri tatbikata yönelik 4 günlük turlar düzenlemeye hazırlanıyor. Yerli ve yabancı hava fotoğrafçıları şimdiden 3. Ana Jet Üssü'nde gerçekleştirilecek olan Fotoğrafçılar Günü'ne katılmak için hazırlıklarını yapmaya başladı.

HAVACILIK TUTKUNLARI KONYA'DA BULUŞACAK

Konya'da gerçekleşecek olan turlar kapsamında fotoğrafçılar her sabah saat 08.00'de 3. Ana Jet Üssü'ne gidecek ve saat 19.00'a kadar tatbikatı takip edecek ve bol bol fotoğraf çekme fırsatı bulacak.  Fotoğrafçılar tatbikat boyunca Konya'daki çeşitli otellerde konaklayacak. Anemon Otel de tatbikatı takip edecek fotoğrafçıları ağırlayacak. 2015 ve 2016 yıllarında tatbikatı yakından takip etme fırsatı bulan Avrupalı fotoğrafçıların büyük bir kısmı bu yıl yeniden katılacak. Anadolu Kartalı Tatbikatı ile birlikte Konya'daki otellerdeki doluluk oranında büyük bir artışın olması bekleniliyor. Tatbikata hangi ülkelerin katılacağı ise hala netlik kazanmadı.

KATILIMCILARA HASSASİYET UYARISI

Anadolu Kartalı tatbikatına ilginin yoğun olduğunu fark eden Avrupalı seyahat acenteleri bunu fırsata çevirdi. Seyahat acenteleri Konya'daki otellerle anlaşmaya başladı. İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyet gösteren Ian Allan'ın Tur, Konya'dan Anemon Otel'le anlaştı. Ian Allan turla Konya'ya gelecek fotoğrafçılar, 4 gün boyunca Anemon Otel'de konaklayacak. Tura katılacak  fotoğrafçılara Konya'nın muhafazakar bir şehir olduğu hatırlatmasında  bulunan  Ian Allan Tur yetkilileri, "Konya'daki otellerin ve restoranların çoğunda alkol hizmeti yoktur. Lütfen bunu unutmayın. Konya'da bir 'kutsal şehir'dir. Anadolu Kartalı Tatbikatı bu yıl Ramazan ayına denk gelecektir. Lütfen Konya halkının hassasiyetlerine saygı duyun" uyarısında bulundu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

4-1-006.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.