Hat, tezhip ve ebru icazet töreni düzenlendi

Hat, tezhip ve ebru icazet töreni düzenlendi

Destegül Güzel Sanatlar Mektebi ve Uygulamalı Türk-İslam Sanatları Kütüphanesi'nde Hüsn-i hat, tezhip ve ebru sanatlarında yetişen 18 öğrenciye icazetnameleri verildi.


Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Aydın Nezih Doğan, Vali Doğan'ın eşi Hatice Doğan, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç, Destegül Güzel Sanatlar talebe ve hocaları ile çok sayıda davetli katıldı. 
Vali Aydın Nezih Doğan, sebat, kabiliyet gibi niteliklerin yanında sanatın nasip meselesi olduğunu söyledi. 
Törende Destegül Güzel Sanatlar Mektebi'nin 18 öğrencisi, hat, tezhip ve ebru sanatlarında icazetnamelerini hocalarının elinden aldılar. 
Hat sanatında Gülşen Yıldız, Canan Aksoy, Behicenur Günüç, Osman Duran, Mustafa Cemil Efe, Arif Şahin, Ali Kemal Kakan, Tezhip sanatında, Betül Büyüksakarya Öz, ebru sanatında Büşra Akan, Özden Aydın, Ebru Kurban, Fatma Çakmak, Yusuf Karaduman, Zeynep İnan, İsmaile Taşatan, Uğur Taşatan, Ersan Perçem, Evren Kakan icazetnamelerini hocalarının elinden aldı. 
Daha sonra davetliler, Destegül Güzel Sanatlar öğrenci ve hocaları tarafından hazırlanan ebru ve hat eserlerinden oluşan sergiyi gezdi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.