Hastanede eğitim imkanı

Hastanede eğitim imkanı

Rahatsızlıkları nedeniyle hastanede tedavi gördükleri için okullarına gidemeyen minikler hastane bünyesinde hazırlanan sınıflarda eğitim görüyor

MERAM TIP’A ANASINIFI
Hastalıkları nedeniyle hastanede tedavi gören minikler, ara vermek zorunda kaldıkları eğitimlerini hastane bünyesinde açılan İlköğretim Okulu ve Anasınıfı sayesinde eğitimlerinde geri kalmaktan kurtuluyor. Daha önce S.Ü. Selçuklu Tıp Fakültesi ile Beyhekim Devlet Hastanesi’ne açılan İlköğretim Okulu’nun bir halkası da S.Ü. Meram Tıp Fakültesi’ne açıldı. Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenin ardından hizmete açılan S.Ü. Meram Tıp Fakültesi Hastane İlköğretim Okulu Anasınıfı büyük beğeni topladı.
ÇOCUKLAR DAHA BAŞARILI
Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, hastanelerde hizmete açılan eğitim alanlarının büyük bir eksikliği giderdiğini ifade ederek sınıfların oluşmasında emekleri olan herkese teşekkür etti. Doğan, “Çocukluğumuzda özellikle yazılı olacağımız günler, ‘Nasıl yapsak da hastalanıp okula gitmesek’ diye oyunlar yapardık. Şimdi tam tersi oldu çocuklarımız hasta olsa da eğitimlerinden kalmıyorlar. Aksine burada hizmete giren sınıflarda daha başarılı oluyorlar. Bizim amacımız bu tür sınıfların sayılarını artırmak.
Hayırseverlerimizin katkıları ile hazırlanan Hastane İlköğretim Okulu ve Anasınıfı’na gitmesi gereken miniklerimiz eğitimlerini burada alıyor. İlk zamanlar çocuklarımız bir an evvel akşam olsun sınıftan çıkalım düşüncesinde idi. Şimdi ise sınıfların akşamları da açık kalması için istekte bulunuyorlar. Ben bu sınıfı hayata geçiren hayırseverlerimize, eğitim imkanını sağlayan Milli Eğitim yetkililerine ve burada büyük bir özveri ile görev yapan öğretmenimiz Seher Odabaşı’na teşekkür ediyorum” dedi.
PROJEMİZ ÖRNEK OLDU
İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise konuşmasında, “Hastanede yatan çocuklarımız için şu anda dört hastanede ilköğretim okulu bulunmaktadır. Geçen yıl S.Ü. Meram Tıp Fakültesinde 700, Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 400 öğrenci hem tedavi oldu hem eğitimlerini tamamladı. Bu eğitim sezonunda hizmete açılan Selçuklu Tıp Fakültesinde 83, Beyhekim Devlet Hastanesi’nde 260, Meram Tıp Fakültesi İlköğretim Okulu’nda 287, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlköğretim Okulu’nda 257 öğrenci hem tedavi oldu hem eğitim gördü” dedi.
Daha önceki yıllarda gelişmiş ülkelerde ki eğitim sistemlerini örnek aldıklarını ifade eden Şahin, “Şu anda bizim hastanelerde hayata geçirdiğimiz bu projeler ile birçok ülke bizi örnek aldı. Bu bizim için çok büyük bir başarı” diye konuştu. Konuşmaların ardından açılışı yapılan Anasınıfı öğretmeni Seher Odabaşı ve hastane yetkilileri çalışmalar hakkında davetlilere bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.