Hastane çilesi!
Ereğli’nin yaklaşık 150 bin nüfusuyla merkez ilçeler dışında kentin en fazla nüfus yoğunluğuna sahip ilçesi olduğunu ifade eden CHP’li Bozkurt, sıklıkla çevre il ve ilçelerden de hastaların geldiği Ereğli Devlet Hastanesi’nin, mevcut fiziki ve kadro yapısıyla hizmet vermekte yetersiz kaldığını belirtti. Bozkurt, bununla ilgili olarak hemen her gün kendisine şikayetler ulaştığını, hastaların tedavi olabilmek için Konya, Karaman, Niğde ya da Adana’ ya gitmek zorunda kaldığının altını çizdi. Konuyu daha önce de Meclis gündemine getirdiğini ancak yanıt alamadığını ifade eden CHP’li Bozkurt, sorunların halen tarafıma iletiliyor olması sebebiyle önergeyi yenilediğini belirtti.
HASTALAR BAŞKA YERE SEVK EDİLİYOR
Ereğli Devlet Hastanesi’nden Konya, Karaman ve Niğde’ye son 5 yılda kaç hasta sevk edildiğini, kaç hastanın sevk sırasında ambulansta yaşamını yitirdiğini, kaç hastanın da çevre hastanelere ulaştıktan sonraki 10 gün içinde yaşamını yitirdiğini soran Bozkurt, Ereğli Devlet Hastanesi’nin en büyük sorunlarından birinin, anjiyografi ünitesinin ve kardiovasküler cerrahi donanımının yokluğu olduğunu belirtti. Önergesinde “Başta By Pass olmak üzere açık kalp ameliyatlarının yapılamaması bir yana, kentte kroner anjio dahi yapılamamaktadır. Acil hastalar yakın ve uzak illerdeki hastanelere sevk edilmekte, bu da zamana karşı yarış gerektiren yaşamsal sağlık sorunu yaşayan hastaların hayatını tehlikeye sokmaktadır.” ifadelerine yer veren Bozkurt, ilçe genelinde her gün ortalama 3-4 kalp krizi vakası yaşandığı göz önüne alındığında, hastanedeki bu eksikliklerin gerekçesini; ne zaman ilgili doktorların atanmasının ve gerekli donanımın sağlanmasının düşünüldüğünü sordu.
İLÇEDE CİDDİ SORUNLAR VAR
Yine aynı şekilde Ereğli Devlet Hastanesinde sadece 2 kadın doğum uzmanının olması ve dolayısıyla tüm doğum işlemleri ile ilgilenmelerinin mümkün olamaması sebebiyle hamile kadınların da civar il ve ilçelerde doğum yapmak zorunda kaldığını belirten Bozkurt, acil durumlarda kimi zaman 1-1,5 saat sürebilen nakil yolculuğu riski yanında, doğan bebeklerin doğdukları ilin nüfusuna kayıt olmalarının da ciddi sorun yarattığına dikkat çekti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.