Hastaların aciliyeti var

Hastaların aciliyeti var

Numune Hastanesinin acil servisinin kapanmasının ardından Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde ciddi yoğunluk yaşanır oldu

Numune Hastanesi’nin acil servisinin kapanmasının ardından Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde ciddi yoğunluk yaşanır oldu. Sorunun bir an önce bitmesi için Numune Hastanesi’ne geçici olarak kullanılabilecek yeni bir bina aranıyor.

Konya Numune Hastanesi’nde taşınma sürecinin başlamasının ardından geçtiğimiz günlerde hastanenin acil servisi tamamen kapatılmıştı. Acil servisin hizmetine ara vermesinin ardından Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisinde büyük yoğunluk yaşanmaya başladı. Beyhekim Devlet Hastanesi’nin acili eskiye nazaran biraz daha yoğun olsa da hasta yükünü Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi çeker oldu. Bu süreçte hizmetler aksatılmadan yapılmak istense de, hastalar acil servisler önünde ciddi yoğunluklar oluşturdu. Doktorlar ve hastane personeli de bu yoğunluktan nasibini aldı. Sağlık hizmetlerinin aksamadan devam edebilmesi için Numune Hastanesi’nin acil hizmetinin tekrar açılması için gerekli çalışmanın bir an önce başlatılması gerektiği fikri doğdu.

NUMUNE’YE YER ARANIYOR

Numune Hastanesi’nin acil servisinin kapatılmasının ardından Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde oluşan yoğunluğun farkında olduklarını ve sorunun bir an önce çözülmesi için mecliste sıkı bir çalışma yaptıklarını belirten AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Numune Hastanesi’nin yeniden yapılandırılması sürecinde kapatılan acil servisin ve hastanedeki bazı birimlerin hizmet verebilmesi için şehir merkezinde bir yer arayışı içerisinde olduklarını bildirdi. Bir taraftan hastanenin en hızlı şekilde yapılıp hizmete açılması için çalışıldığını, diğer taraftan da yaşanan sağlık sorunlarının en aza indirilmesi için çaba sarf edildiğini kaydeden Mustafa Baloğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Hasan Çağıl’ın Numune Hastanesi’nin taşınması sürecinde birkaç defa Konya’ya gelerek durum tespiti yaptığını söyledi. Baloğlu, “Numune Hastanesi’nin kapanması ile birlikte büyük bir boşluk oluştu. Ancak çözüm için çok sayıda alternatif üretildi. Şu an Numune Hastanesi’nde poliklinikler çalışmaya devam ediyor. 112 Acil Servisi’nin kapatılmasının ardından şimdi de hastanenin girişinde bir acil sağlık istasyonu kurulması için çalışılıyor. Bunlar sorunun yüzde 100 çözümü olamaz elbette. Bu nedenle Konya Numune Hastanesi’nin şehir merkezinde hizmet verebileceği bir bina için arayışlar sürüyor” ifadelerini kullandı.

HAVA HASTANESİ NUMUNE OLABİLİR

Numune Hastanesi Projesi’nin sadece Konya değil çevre illeri de etkileyen büyük bir önemi olduğunu dile getiren Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Hava Hastanesi’nin Numune’ye devredilebileceğini bildirdi. Baloğlu, “Hava Hastanesi’nin Numune’ye devri için 4 Mayıs’ta Sağlık Bakanlığımız tarafından Milli Savunma Bakanlığı’na yazı yazıldı. Milli Savunma Bakanlığı’nın da sürece olumlu baktığı söyleniyor. Tabi burada yazışmalar, bürokratik bir süreç var. Bir taraftan da Hava Hastanesi binasının fiziki yapısının tespiti ile alakalı çalışmalar devam ediyor. Konya Numune Hastanesi’nin geçici bir süre Hava Hastanesi’nde hizmet vermesi mümkün. Eğer bu sağlanırsa, Numune’nin yeniden yapılanması sürecinde yaşanan problemler büyük ölçüde çözülmüş olacak” diye konuştu.

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ, İŞİN PEŞİNDE

Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen iki müfettişin Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan hasta yoğunluğu, Numune Hastanesi’nin acil servis ihtiyacı ve yeni hizmet binası ile alakalı araştırmalar yürüttüğünü dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, “Bu süreçte sadece Konya halkı değil hepimiz büyük sıkıntı yaşıyoruz. Ama sonunu düşündüğümüz zaman inanın yaşanan bu sıkıntılara değecek. Hava Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi veya geçici olarak verilmesi ile birlikte bu sorun büyük ölçüde çözülecektir. Diğer taraftan Hava Hastanesi’ndeki askeri sağlık hizmetlerinin de aksamaması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Süreç işliyor, inşallah Konya halkı için hayırlı bir sonuç çıkacak. Konunun yakın takipçisiyiz” bilgisini verdi.

RASİM ATALAY
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.