Hasta sayısı 10 kat daha arttı
Hastanede bulunan poliklinik sayısını 11’den 16’ya çıkardıklarını ifade eden Konya Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Koç, “Hastane Sağlık Bakanlığı’na devredilmeden önce 11 poliklinik ile hizmet veriyor ve günde yaklaşık 70-80 hastaya bakılıyordu. Şu anda ise 16 poliklinik ile vatandaşlarımıza hizmet sunuyor ve günde yaklaşık 800 hasta muayenesi gerçekleştiriyoruz. Yani kısa bir süre içerisinde burada verilen sağlık hizmetini 10 kat artırmayı başardık” dedi. Hastanede muayene olan hastalardan tomografi ve benzeri tetkikler istenilmesi halinde randevuların görevli personeller tarafından hızlı bir şekilde alındığını söyleyen Koç, “Hastalarımızdan istenen tomografi ve benzer tetkikler için ana hastane binamızdan randevu saatlerini belirliyor ve işlemlerini yapıyoruz” dedi.
‘ASKER VE YAKINLARI BİZLERİN BAŞ TACIDIR’
26 Ağustos tarihi itibari ile askeri hastanenin Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini hatırlatan Koç, o tarihten bu yana hastanede hem fiziksel hem de nitelikli sağlık hizmeti sunma açısından önemli değişikliklere imza atıldığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı’nın tüm hastanelerinde olduğu gibi burada da şehit ve gazi yakınlarına öncelik verildiğini vurgulayan Koç, “Asker ve yakınları bizlerin baş tacıdır. Şehitler, gaziler ve yakınları hastanemize geldikleri zaman iki sekreterimizin onlarla bire bir ilgilenmelerini sağlıyor ve bu hastalarımıza öncelik tanıyoruz” dedi. Askeri Hastane döneminde görev yapan sağlık çalışanlarının tecrübeleri de göz önüne alınarak onların bilgi ve birikimlerinden de faydalanıldığını belirten Koç, “10-15 gün gibi kısa bir süre içerisinde hastanemizin fiziki şartlarını düzeltme gayreti gösterdik. Hastanenin tavanları, yerleri, duvarları ve kapıları dâhil neredeyse her kısmını yeniledik. Şu anda tertemiz ve nezih bir ortamda vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz” dedi.
NİTELİKLİ HASTA ODALARI
Hastanenin ilk planlamada 50 yataklı olarak hizmet sunmasının hedeflendiğini belirten Koç, “Yatak kapasitesini ilerleyen dönemlerde daha da artırmayı planlamaktayız. Eski hastane döneminde koğuş sistemi ile 6-8 kişilik odalarda hastalarımıza hizmet sunulmaktaydı. Şu anda hasta odalarımızı Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kalite standartlarına uygun bir şekilde yeniden dizayn ediyoruz. Tuvaleti ve banyosu hasta odası içerisinde yer alan ve nitelikli oda diye tabir ettiğimiz sistemle hastalarımıza hizmet sunacağız ” dedi. Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz’da 667 sayılı KHK gereğince Sağlık Bakanlığı’na devredilen eski Vakıf Hastanesi ile 669 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında bazı tedbirler alınması amacı ile çıkartılan KHK neticesinde yine Sağlık Bakanlığı’na devredilen Asker hastanesini çok kısa bir sürede daha kaliteli ve bakanlık standartlarına uygun hale getiren Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi idarecilerine ve destek veren tüm kurumlara teşekkür etti. Kısa bir süre içerisinde de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yeni binasına taşınacağını ve bakanlık standartlarına uygun bir şekilde sağlık hizmeti sunmaya başlayacağını da sözlerine ekleyen Darılmaz, “15 Temmuz Millet Hastanesi ismi ile hizmete sokmayı planladığımız hastanemiz için bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, siyasetçilerimize ve İl Sağlık Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.