Hasarlı Araçlara Sağlam Motor Ve Şase Numarası Veren Çete Çökertildi

Hasarlı Araçlara Sağlam Motor Ve Şase Numarası Veren Çete Çökertildi

Antalya, Hatay ve Kahramanmaraş'da yapılan en zamanlı operasyonda hasarlı, yaralamalı ve ağır hasarlı(pert) araçları satın alarak, sağlam araçların motor ve şase numaralarını değiştirerek sahte evrakla yeniden piyasaya süren şebeke çökertildi....

Antalya, Hatay ve Kahramanmaraş'da yapılan en zamanlı operasyonda hasarlı, yaralamalı ve ağır hasarlı(pert) araçları satın alarak, sağlam araçların motor ve şase numaralarını değiştirerek sahte evrakla yeniden piyasaya süren şebeke çökertildi.

Antalya merkezi ve ilçeleri olmak üzere otomobil hırsızlığı olaylarındaki artış üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ve Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince ortaklaşa inceleme başlatıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ve Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nin 18 kişi ile ilgili fiziki ve teknik çalışma başlattı. Yapılan incelemede, 18 kişilik ekibin il merkezi ve ilçelerden çalınan, hacizli ya da hakkında yakalama kararı olan araçların motor ve şase numaralarının, satın alınan ağır hasarlı araçlarla değiştirildiği, bu araçların sahte evrak düzenlenerek yeniden piyasaya 22 değişik modelde sürüldüğü tespit edildi.

Üç ilde yapılan eş zamanlıı operasyonlarda zanlılara ait ev ve iş yerinde; satışa hazır motor ve şase numaraları değiştirilmiş araçlar ile bu araçlara ait yedek parçalar, değişim işleminde kullanılan şase etiketleri, ruhsatsız fişek ve bir miktar esrar ele geçirildi.

Şebekenin ticari olarak irtibatlı oldukları kendilerine güvenilir oto tamircisi süsü verdiklerini ve çevrelerine güven telkin ederek hacizli, hasarlı, yakalamalı change yapmak süretiyle haksız kazanç elde edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.