Hasan Özönder dualarla defnedildi

Hasan Özönder dualarla defnedildi

Konya tarihi hakkında birçok yayınları bulunan Konya sevdalısı Merhaba Gazetesi Akademik Sayfa yazarlarından Yrd. Doç. Dr. Hasan Özönder 76 yaşında vefat etti. Özönder, dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Konya’nın önemli kültür adamlarından Konya sevdalısı ve Merhaba Gazetesi Akademik Sayfa yazarlarından Yrd. Doç. Dr. Hasan Özönder, Hakk’a yürüdü. Konya tarihi adına önemli çalışmalar yapan Özönder’in vefatı derin üzüntüyle karşılandı. Merhum Hasan Özönder Hacıveyis Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze namazına AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçan, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdussettar Yarar, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman, NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, Konya’nın kültür ve sanat insanları ve Özönder ailesinin yakınları katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Ahmet Poçan kıldırdı. Merhaba Gazetesi olarak merhum Hasan Özönder'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

HASAN ÖZÖNDER KİMDİR?
1943 de Konya 'da doğdu.1967'de İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. İki yıl orta öğretimde öğretmenlik yaptı.1969'da mezun olduğu Fakülteye "Türk Medeniyeti Tarihi Öğretim Üyesi" olarak atandı.1979'da "Mevlana Külliyesi" teziyle " Türk İslam Sanatları Tarihi Doktoru" diploma ve unvanını kazandı.1982'de Selçuk Üniversitesi'nde "Yrd. Doç. Dr" oldu.1990'da Üniversitesinde "Hat Sanatı" (Calligraphi) dalında "Doktora" seviyesinde "Sanatta Yeterlilik" diploma ve ünvanını aldı.
Akademik hayatı boyunca çeşitli yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundu. Çalışma ve eserleriyle takdirnameler kazandı. Yurtiçi ve yurt dışında birçok bilimsel toplantıya katılarak tebliğler sundu, serdiler açtı, radyo ve tv konuşmaları yaptı. 29 yıl süren öğretim üyeliğinin ardından 1996'da kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Selçuk Üniversitesi İletişim ve Fen Edebiyat Fakülteleri tarafından hayatı eserleri ve tesirleri konularında iki adet "Mezuniyet Tezi" hazırlanıldı.
Meram Belediyesi tarafından "2004 yılı Sanata Saygı Ödülü'ne" layık bulundu. Hayatı ve çalışma metoduna dair CD yayınlandı. Kültür, sanat ve medeniyet tarihlerine dair zengin bir kütüphaneye, diapositive, fotoğraf arşivine sahip bulunmaktaydı.

KONYA İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTI

Merhum Dr. Hasan Özender için Doğumun 75. Yılında Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği tarafından bir Şükran Gecesi düzenlenmişti. Gecede konuşmacılar Hasan Özender’i anlatmıştı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Arabacı Dr. Hasan Özöder’in Konya için önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Konya’da 1980’li yıllarda yaptığı önemli çalışmalarda yer alarak bir damga vurdu. Yaptığı çalışmalar bizlere, yerli ve yabancı bilim adamlarına açık tutmuştur. Bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisi Konya için çok büyük değerdi. Vefatı bizi derinden üzmüştür. Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.  
HASAN HOCA BİR KİTAP AŞIĞIYDI
Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Hasan Özender hocanın bir kitap aşığı olduğunu belirterek, “Öğrencilik yıllarım da dâhil hocamda ben hiçbir zaman kıskançlık görmedim. Bizlere hep ilim öğrenmeyi ve yurt dışını gezmeyi tavsiye ederdi. Kabuğunuzu kırın, gidin yeni yeni bilgiler öğrenin derdi. Hocamın en önemli özelliklerinden birisi de kitap aşığı olmasıydı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. 
TAM BİR KONYA ÇELEBİSİYDİ
Dr. Yaşar Erdemir Hasan Özönder’in Konya çelebisi olduğunun üzerinde durarak, “Hocam, Türkiye’deki en iyi arşivcilerden birisidir. Onun Konya ve çevresiyle ilgili arşivi son derece zengindir. Özellikle arşivindeki fotoğraf ve slaytların sayısı bir hayli fazladır. Hasan Hocam tam bir Konya Çelebisiydi. Mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

hasan-hoca.jpg

hasan-hoca2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.