Hasan Bestil: İki Saate Sığdırılan Umutlar

Hasan Bestil: İki Saate Sığdırılan Umutlar

Siyasi Partilerin Konya'daki İl Başkan Yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

DEVA Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Hasan Bestil

İki Saate Sığdırılan Umutlar

Bu haftasonu yaklaşık 2 milyon kişinin girdiği üniversite sınavı yapıldı. Birçok gencimiz aylarca verdikleri emeğin karşılığını almak için ter döktü.

Üstelik son iki yılda, pandemi nedeniyle pek çok öğrenci bu sınavlara eşit şartlarda hazırlanamadılar. Uzaktan eğitim , hem çalışma süreçlerini hem de psikolojilerini olumsuz yönde etkiledi. Özellikle gelir seviyesi düşük ailelerde; bilgisayara, tablete, internete erişimleri, aynı ailede birden fazla sınava hazırlanan varsa bir de, yaşanan sıkıntıları tahmin etmek zor değil. Bu olumsuzluklara rağmen, elinden geleni yapan bütün öğrencileri canı gönülden tebrik ederim.

 

Bunca verilen emeğe, zamana baktığımızda, kaderinin yılda bir kez 2 saatlik bir sınava bağlı olması ister istemez insana dokunuyor. Bunu yıllardır bu yollardan geçenler de biliyor, üstelik sınav sistemini uygulayanlar da. Peki ya bu öğrenilmiş çaresizliğe bir çözüm öneriniz yok mu?

 

Sevgili okuyucular, belki kendi çocuğunuz belki bir yakınınız belki yıllar önce kendinizin sınandığı bu sınavları hatırlayınca yaşadığınız stresi bugün gibi hatırlıyorsunuzdur, ya da şahit olmuşsunuzdur. Deva partisi olarak, parti programımıza da eklediğimiz gibi, üniversite sınavlarının yılda birkaç kez yapılmasını öneriyoruz. 12 yıllık emeğin, sınav günü hastalık veya anlık gelişen problemlerden dolayı bir yıl sonrasına ertelenmesini hiç vicdani bulmuyoruz. Gençlerimiz bu sınavlara yılda birkaç kez girerek, tek bir günün iki saatine mahkum olmayacaklardır. Bu yöntemin getirdiği telafi hissi ile sınav psikolojisin biraz daha düzelmesinden ötürü başarıya daha yakın olabileceklerdir.

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Narlıdere İlçe Kongresi sonrası ziyaretinde bir vatandaşımız üniversite sınavına girecek çocuğunun uzaktan eğitim süresince sınava yeterince iyi hazırlanamadığını, gençlerin psikolojilerinin bozulmasından endişe ettiğini ifade etti ve Babacan’a şunları söyledi: “Çocuklar iki yıldır uzaktan eğitim alıyorlar. Sınava hazırlanamadılar. Dershaneleri kaldırıyoruz dediler sadece fiyatlarını artırdılar. Soruları giderek daha da zorlaştırdılar. Çocuklar geçmiş yılların sorularına ve bu yılın sorularına bakıyor arada uçurumlar var. Benim çocuğum depresyona doğru gidiyor. Bakın randevu aldım. Buna bir çözüm bulun’’ dedi. Ali Babacan ise kendi kızının da bu yıl üniversite sınavına gireceğini söyleyerek, ailelerin endişelerini paylaştığından bahsetti. “Gençlerimizin geleceği için çalışacağız” dedi.

 

Ayrıca bu vesile ile diğer önemli konulardan birisine de değinmek istiyorum. Gençlerimizin, tüm bu zor ve stresli süreçlerden geçtikten sonra, liyakat ve şeffaflık ile adaletle kamuya alınmayı istemeleri en temel haklarındandır. Üstelik gençlerimizin yaşadıkları haksızlıklardan dolayı geleceğe dair umutsuzluk içinde olmaları, emeklerinin yok sayılması, ülkemizin de ileriye dönük ne kadar büyük bir kayıpta olduğunu göstermektedir. Gençlerin kendilerini geliştirmek için bir motivasyonu da olmayacaktır. Çünkü kendisi ne kadar iyi olursa olsun, kamuya yerleşmek için aranan özelliklere (bağlantılara) sahip değilim düşüncesine kapılabilecektir. Elbette görmek isteyene ve duyarsız kalmayana bu durum aşikardır.

 

Gençlerimiz ülkeye küsmekte ve emeğinin karşılığını alacağını düşündüğü başka ülkelere yolculuğun planını yapmaktadır.

 

Bu durumun farkında olan DEVA Partisi, sosyal devlet ilkesine dayalı, şeffaf ve liyakatli uygulamalarla, gençlerimizin aidiyet duygularının gelişmesine ve motivasyonlarının artmasına katkıda bulunmak için var gücüyle çalışacaktır.

 

Yazıma son verirken gençlerimize girecekleri tüm sınavlar için başarılar diliyorum. Eğitim ve iş konusunda yanlarında olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Hep birlikte “Gençlerimizin geleceği için çalışacağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.