Hasan Aksoyak, Basketbol Milli Takımında

Hasan Aksoyak, Basketbol Milli Takımında

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda Öğretim Görevlisi Hasan Aksoyak, 5-8 Eylül tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş şehrinde düzenlenecek olan 3x3 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek milli takımda...

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda Öğretim Görevlisi Hasan Aksoyak, 5-8 Eylül tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş şehrinde düzenlenecek olan 3x3 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek milli takımda görev yapacak.

Hasan Aksoyak, öğretim üyesi görevinin yanı sıra Üniversiteler Gençlik ve Spor Kulübü'nde başkan, antrenör ve oyuncusu, 12 Dev Adam Basketbol Okulları Kayseri Grubu'nda da antrenör olan Hasan Aksoyak, 5-8 Eylül tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş şehrinde düzenlenecek olan 3x3 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'yla görev yapacak. Milli takım, 1 Eylül tarihinde İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kampa girecek ve 4 Eylül Perşembe günü Bükreş'e hareket edecek.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Hasan Aksoyak, "Öncelikle böylesine gurur verici bir göreve layık görüldüğüm için ve ay-yıldızlı formayla ülkemizi yurt dışında temsil etme şansı bulduğum için son derece mutluyum. Bu sezon Türkiye'de düzenlenen 3x3 Basketbol Şampiyonası'nda zorlu ve yorucu bir maratonun sonucunda Metro takımı ile birlikte Türkiye Şampiyonu olarak tamamlamıştım. Ardından geçtiğimiz hafta Çek Cumhuriyeti'nde yapılan FİBA 3X3 Avrupa turunda ülkemizi METRO takımı olarak temsil etme şansı buldum. Bunların neticesinde milli takıma seçildiğim ve 3x3 Avrupa Şampiyonası'na gideceğim haberini aldım. İnşallah orada da takım olarak elimizden gelenin en iyisi yapacağımızdan eminim." diye konuştu.

"Takımda benimle birlikte İstanbul'dan Mert Yavi, Ahmet Yılmaz ve Enver Ekmen yer alıyor" diyen Aksoyak, şu bilgileri verdi: "Hepsi de son derece tecrübeli ve kaliteli oyuncular. Daha önce defalarca bu ve benzeri turnuvalara katıldılar ve başarılar elde ettiler. Takımla birlikte önümüzde ki hafta İstanbul'da kampa girerek turnuvanın hazırlıklarına başlayacağız. Kampta birbirimizi daha iyi tanıma ve uyum sağlama süreci geçireceğiz. Bükreş'te Türkiye'yi, Kayseri'yi, Erciyes Üniversitesi'ni, Üniversiteler Gençlik ve Spor Kulübü'nü ve 12 Dev Adam Basketbol okullarını en iyi şekilde temsil edecek ve başarılı olmak için elimden geleni yapacağım. Bu süreçte emeği geçen destek ve katkısı olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.