Has Partinin kalesi Türkiyedir

Has Partinin kalesi Türkiyedir

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Konya basınıyla bir araya geldi

Hilton Garden İnn Otel’de Konya basınıyla tanışma yemeğinde buluşan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partisinin projelerini ve hedeflerini anlattı. Toplantıya Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, Has Parti Kurucular Kurulu Üyesi Veli Tolu ve partiler de katıldı. Yeni bir kadroyla Has Parti’nin faaliyete başladığını belirten Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, çok çeşitli siyasi görüşten insanlarla bir araya gelerek Türkiye’yi yüksek ideallere ulaştırmak için söz birliği yaparak çalıştıklarını söyledi.
HAS PARTİ TOPLUMDA KABUL GÖRMÜŞTÜR
Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Has Parti’nin kuruluşunu tamamladığını aktararak, Has Parti’nin bir konjonktür partisi olmadığını gücünü milletten alan sosyolojik bir parti olduğunu dile getirdi. Has Parti’nin toplumun dinamiklerinden doğduğunu bu nedenle de toplumda varlığının kabul gördüğünün altını çizen Kurtulmuş, “Türkiye’deki partilerin önemli bir kısmı darbeler neticesinde ortaya çıkmıştır ve konjonktür partileri olmuştur. Ama Has Parti, milletin kendisinden çıkmıştır. Anketlerde Türkiye’nin yeni bir siyasi partiye ihtiyacı var mıdır? Sorusuna yüzde 38 evet çıkmıştır. Türkiye’de yüzde 38’lik bir yönelimsiz seçmen kitlesinin olduğunu düşünürsek bu önemli bir sonuçtur. Onun için öncelikle hedeflerimiz arasında yüzde 38’lik seçmeni partimize kazandırmaya çalışacağız” dedi.
TÜRKİYE SİYASİ RENKLERE AYRILAMAZ
“AKP ve Has Parti, Saadet Partisi içinden çıkmıştır” söylemlerini de sert bir dille elleştiren Kurtulmuş, o zaman bütün partilerin CHP’den çıktığını iddia etmek gerektiğine işaret etti. Zaman zaman partilerde fikir ayrılıklarının olabileceğini böyle durumlarda da farklı partilerin doğabileceğini aktaran Kurtulmuş, Has Parti’nin böyle bir fikir ayrılığı neticesinde Türk siyasi tarihi içinde yer aldığını kaydetti. Siyasi partilerin önemli bir kısmının Türkiye’yi renklere ayırarak kendilerine kale kurmaya çalıştıklarını belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Türkiye’nin kıyı çizgisi kırmızı, iç bölgeler yeşil, Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi isi sarı renklerle gösteriliyor. Böyle bir ayrıma katılmıyoruz. Bizim için Türkiye tektir ve hedefimiz bütün millettir. Soğuk savaş dönemini siyasetini yapmıyoruz. Kardeşliğin, barışın, yeni bir ve muhafazakar milliyetçi gençler birlikte denize dökseydi bugün Türkiye’nin ve dünyanın bulunduğu konum çok farklı olurdu”
LİBYA’DA TÜRKİYE YANLIŞIN İÇİNE GİRDİ
CHP ve MHP’nin sürekli siyasi reformlar karşısında set oluşturduğunu fakat Libya olayında her konuda AKP’ye karşı net bir tavır alan CHP’nin Türkiye’nin NATO kapsamında Libya’ya asker göndermesine gelince yine hiç düşünmeden desteklediğini bildirdi. “Libya olayında da Türkiye çok büyük yanlışlıkların içinde girdi” diyen Prof. Dr. Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu: “NATO’nun hedefi petrol ve zengin yer altı su kaynaklarıdır. Amerika bu kaynaklara sahip olmak istiyor. Türkiye’de bu yanlışın içinde yer alıyor. Siyasi arenada kendini dünyaya tazminat dağıtan bir parti olarak gösterdiğini fakat ‘NATO’nun Libya’da ne işi var’ diyen Sayın Başbakan 1 hafta sonra Meclis’ten NATO tezkeresini geçirdi. Ne oldu da sözünü geri aldı. Şuanda AKP’nin dış politikası bir rüya politikasıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.