HAS Partili adaylardan esnaf ve halk ziyareti

HAS Partili adaylardan esnaf ve halk ziyareti

HAS Parti Konya Milletvekili adayları Av. Veli Tolu, Hüseyin Seleş, Yavuz Sözer, Havzan Mahallesinde esnaf ziyaret ederek ve mahalle sakinleri ile sohbet etti

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçim için destek isteyen adaylar mahalle sakinleri ve esnafın sorunlarını dinledi. Türkiye'de son 8 yılda iktidar ve muhalefet partileri arasında üslup ve seviye sorununun olduğunu belirten Has Parti Konya Milletvekili Adayı Av. Veli Tolu, “Hiçbir meselede konuşmak, görüşmek, fikir alışverişinde bulunmak, birbirine yol göstermek, bırakın bunlardan geçtik, birbirinin ne dediğini anlama nezaketinde dahi bulunmayan bir iktidar ve ana muhalefetle karşı karşıyayız. Daha doğrusu parlamentodaki partilerin siyaset tavrı hemen hemen budur. Seçime dönük bu üsluptaki seviye daha da düşecektir. Çünkü böyle yaparak milletin oylarını kendi taraflarına toparlayacaklarını zannediyorlar. HAS Parti üslup olarak Türkiye siyasetini düzenleyecek" dedi.

SÖZLEŞMELİ VE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SİSTEMİ KALDIRILACAK’

HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Hüseyin Seleş ise, öğretmenin eğitime odaklanmasını sağlayacak tedbirler alınamadığını ve eleştirel düşünme becerisi kazandıran, öğrenmeyi öğreten, bilgi aktaran değil rehberlik eden öğretmenlik öne çıkarılacağını söyledi. Seleş, “Öğretmenlerin, kendilerini bireylerin ve toplumun geleceğinin inşasında stratejik bir görev ve rol alan bireyler olarak algılamaları için eğitim programları yapılacak. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik sistemi kaldırılacak, bu şekilde çalıştırılan öğretmenler kadroya geçirilecektir. Atama bekleyen öğretmenlerin atamaları derhal yapılacaktır. Öğretmen maaşları öğretmenin yaptığı mesleğe uygun, örnek bir insan olabilecek imkânları sağlayacak şekilde arttırılacaktır. Okul öncesi eğitime özel bir önem verilecektir. Bu amaçla öğretmen yetiştirmekten derslik ve araç-gereç ihtiyacının karşılanmasına kadar tüm eksiklikler giderilecektir” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.