Esat Ergener

Esat Ergener

Harmonik İkilem

Harmonik İkilem

Yaşım kemâle ermemiş olabilir.

Orta yaşlı biri de henüz değilim galiba.

Ancak bu yaşıma kadar gördüğüm bir şeyi söylemeliyim ki, insanoğlu ancak ve ancak Allah’a güvenmeli, gerisi lafü güzaf.

Allah nasip etti, onlarca ülke gördük, yüzlerce televizyon programı yaptık, binlerce insanla tanışıp on binlercesine dokunduk.

Sonsuz hamd…

Bu vakte kadar tek gördüğüm, sadece Allah’a güvenen kişiler, kurumlar veya şehirler & ülkeler elbette imtihana tabi oluyorlar ancak işin sonucunda sürekli galip geliyorlar.

En güzel örnek, bakın Gazze’ye, her şey ziyadesiyle anlaşılacaktır.

Sadece bir insana veya kuruma güvenenler başlarına daha büyük dertler açıyor.

Yine bir kurban bayramında yeryüzündeki mazlum ve mağdurların, gerçek muhtaçların yüzünü güldürebilmek için Afrika’ya geldik.

Ne kadar hamd etsem az.

Yukarıda bahsettiğim özelliklerin bir çoğu buradaki insanlarda var.

Her şeyden önce imanları bizden çok daha kuvvetli. Başlarına ne gelirse gelsin sabrediyorlar veya şükrediyorlar.

Bir diğer nokta da ibadetlerine aşırı bağlılar. İki elleri kanda dahi olsa namazlarını kılıyorlar, ibadetlerini yapıyorlar. Temizlik noktasında o kadar iyi ve gelişmiş olmasalar da hayat standartlarına göre hareket ettikleri aşikar.

Yine başladığım noktaya gelirsem, Allah’a güvendikleri için sadece bu insanlar, bir şekilde hayatlarını idame ettiriyorlar. Başlarına gelen hiçbir şeyden korkmuyorlar ve her şeyi imtihan olarak görüyorlar.

Bazı bölgelerde iş yapmadan kahvaltı yapmayan, yemek yemeyen insanlar da mevcut coğrafyada. Yani bizim gibi önce yemek sonra iş noktasında değiller. Varsa yiyorlar, yoksa oruç tutuyorlar, sabrediyorlar.

Şimdi bunları neden söylüyorsun diyenlere gelecek olursam, ülkemiz gerçekten dünya üzerinde cennet olan yerlerden. Her ülkenin farklı özellikleri var ama Türkiye’de bu durum resmen bir harmonik halde.

Tarih desen de var kültür desen de var doğa desen de var. Turizmin her çeşidi var. Gastronomide elimize su dökebilecek ülke sayısı iki elin parmağını geçmez, onlarla da her kulvarda çarpışırız yine.

Durum böyleyken dayanağımızın tek olmamasından ötürü sürekli farklı imtihanlar içerisindeyiz.

Ülke olarak da şahıslar olarak da.

Ondan ötürü, gelin bu kurban bayramında bu özelliğimiz değiştirelim ve dayanağımızı tek, problemlerimizi sıfır hale getirelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Esat Ergener Arşivi
SON YAZILAR