Hareket Yeteneğini Kaybetti, 4 Ay Sonra Yürüdü

Hareket Yeteneğini Kaybetti, 4 Ay Sonra Yürüdü
Konya’da, nadir görülen bir hastalık olan Guillain-Barre Sendromu’na yakalanan Emet Öner, 4 ay boyunca gün geçtikçe hareket yeteneğini kaybetmeye başladı.

Konya’da, nadir görülen bir hastalık olan Guillain-Barre Sendromu’na yakalanan Emet Öner, 4 ay boyunca gün geçtikçe hareket yeteneğini kaybetmeye başladı. Özel Medicana Konya Hastanesi’nde tedavi olan yaşlı kadın tekrar sağlığına kavuşmaya ve yürümeye başladı.

Yaklaşık 1 sene önce baş ağrısı rahatsızlığıyla özel bir doktora giden 63 yaşındaki 4 çocuk annesi Emet Öner, bir süre burada tedavi gördü. Başındaki kılcal damarların felç olduğu söylenen Öner, gün geçtikçe rahatsızlığının arttığını ve hareket yeteneğinin gittikçe azaldığını fark etti. Özel Medicana Konya Hastanesi’nde, geçirdiği baygınlık sonrası tedavilerin başladığını ifade eden Emet Öner, “Ben hemen hemen bir senedir dışarıda özel doktora görünüyordum. Baş ağrısı, dengesizlik var dediler. Başımdaki kılcal damarlardan felç geçirmişim. Sonra o tedavi bana fayda etmedi gibi oldu. Yürüyüşlerim, bütün dengesizliklerim, baş ağrılarım hiç kesilmedi. Bir gün çok hastalandım. Burada, ben gelir gelmez nöroloji doktoru Aysun Hanım ilgilendi. Birden bire olduğum yere yığıldım, kaldım. Sordu bana, ‘Ne oldu’ diye sonra yurtdışından ilaç geldi bana. Yaklaşık 30 poşet 5 günde bitti. O ilaçları bitirdikten sonra fizik tedaviye Gamze Hanım’a geçtik. Bayağı bir, dilimde ot biter gibi, kuru diken gibi, çok kötü hastaydım. Perişandım, yiyemez, içemezdim. Bir ay sırf çorba içtim, burnumdan yedim. Durumum çok kötüydü. Hiç yürüyemezdim. Ayaklarım kalkmazdı. Çok kötü perişandım. İyi şimdi, çok şükür yürüyorum, konuşuyorum. Yemeğimi güzel yiyorum. Derdimi söylüyorum. Burada çok güzel baktılar bana. Benim iyi olacağım inanılır şey değil. Herkesin umudu pek yoktu. Çok şükür. Beni görenler şaşırıyor, nasıl böyle oldun diye” dedi.

Emet Öner’in yaklaşık 5 ay önce kendilerine geldiğinde göz kaslarının bile zayıfladığını söyleyen Özel Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Gamze Yılmaz Yanartaş da, “Emet Hanım ile tanışalı yaklaşık 5 ay oluyor. Bize 4,5-5 ay önce sedyede gelmişti. Nazogastirik (burundan) sondadan besleniyordu. Daha önce pek çok kere Serebrovasküler Hastalığı tedavi edilmiş. Bize geldiğinde de ön tanısı Guillain-Barre Sendromu olarak medikal tedavisini almış durumdaydı. Emet Hanım’ın solunum kasları, hatta göz kasları etkilenmişti. Yüz kasları etkilenmişti. Yutmakta zorlanıyordu. Konuşmakta zorlanıyordu. Gözlerini kapatmakta bile zorlanıyordu. Nazogastrik denilen burundan beslenme yapıyordu. Bizim yaklaşık 4 ay süresince yaptığımız fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları sonrası şu anda destekle yürüyebiliyor, adım atabiliyor. Koridora kendisi çıkabiliyor, yatakta oturabiliyor. Sedyede yatalak şeklindeki halinden bu duruma gelmesi bizleri de gerçekten sevindirdi. Guillain-Barre Sendromu teşhisiyle yatırdığımız çok ileri düzeyde olan durumu bu hastamızı yürüttüğümüz için biz de çok memnunuz rehabilitasyon ekibi olarak. Kendisine de teşekkür ediyoruz. Çok azimli bir hastaydı. Hiçbir zaman ümidini yitirmedi. Hiçbir zaman kendisini bırakmadı. Ümitsizliğe kapılmadı. Bizlere çok destek verdi o anlamda. Ben de buradan bütün hastalarımıza bu mesajı vermek istiyorum. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmasınlar. Her zaman çözümler vardır. Çözüm yolları vardır. Mutlaka rehabilitasyonun peşinden gitsinler” ifadelerini kullandı.

Özel Medicana Konya Hastanesi Fizyoterapistlerinden Gürser Çatal da, “Emet Hanım’ın fizyoterapisine 4 ay önce başladık. Geldiğinde mama ile besleniyordu. Göz hareketleri, el hareketleri, ayak hareketleri hiçbir şey yoktu. Tedavinin ardından, yaklaşık 3-4 hafta sonra kol hareketleri başladı. Kendisi artık elini kullanıyordu. Bir şeyleri ağzına götürebiliyordu. Daha sonra yavaş yavaş ayak hareketleri ortaya çıktı. Bunların hepsi kademe kademe gerçekleşti. Diğer hastalara göre gerçekten çok azimliydi. Bizi hiç üzmedi. Pes etmedi. Tedaviye başladıktan bir 2 ay sonra da Emet Hanım kendisi el ve ayak hareketlerini yapar duruma geldi. 3 ay sonra da ayağa kalktık. Şimdi de walker dediğimiz yürüteç ile beraber yürüyebiliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.