Hangi illere giriş çıkış yasağı getirildi ? Yasak kaç gün sürecek?

Hangi illere giriş çıkış yasağı getirildi ? Yasak kaç gün sürecek?

Koronavirüs ve HDP'li iki ismin milletvekillerinin düşürülüp tutuklanmasını protesto etmek için düzenlenecek yürüyüş nedeniyle bazı kentlere 3-15 gün süreyle giriş çıkış yasağı getirildi.

1 Haziran tarihi itibariyle alınan karar doğrultusunda iller arası seyahat yasağı tamamen kaldırılmıştı. Yapılan açıklamaya göre, Adana, Bitlis, Hakkari, Kırklareli'nin de içinde bulunduğu bazı illere HDP'nin bazı illerde toplanma çağrıları üzerine, bu durumun yeni tip koronavirüsle mücadelede (Kovid-19) zafiyet oluşturabileceği gerekçesiyle giriş çıkış kısıtlaması getirildi.

Valiliklerin verdiği son dakika karar doğrultusunda bazı illere giriş ve çıkışlar pazar günü yasaklandı. Yapılan açıklamalarda İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, il genelinde yapılması planlanan eylem ve etkinliklerin yasaklanması kararı alındığı belirtildi. Adana, Kocaeli, Edirne gibi illerin de aralarında bulunduğu toplam 9 ile getirilen giriş çıkış kısıtlaması her ilde farklı tarihlerde sona erecek. İşte, giriş çıkış kısıtlaması uygulanan illerin tamamı...

HANGİ İLLERDE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI VAR? 

Koronavirüs salgını nedeniyle virüsün yayılma ihtimalinin de olduğunu belirten Adana Bitlis, Hakkari, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Van ve Tekirdağ valilikleri toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını, bu amaçlarla şehirlere girişlerin de engelleneceğini açıkladı. Valiliklerden yapılan açıklamalarda, İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, il genelinde yapılması planlanan eylem ve etkinliklerin yasaklanması kararı alındığı belirtildi.

Her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık hava toplantısı, yürüyüş, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açma, çadır kurma, yüksek sesli yayın yapan araçlar ile konvoy düzenleme, imza kampanyası, konser, şenlik, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, afiş, poster asma gibi etkinlikler yasaklandı

ADANA'DA 15 GÜNLÜK YASAK

Adana'da, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla toplantı çağrıları yapılması üzerine milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların kente giriş çıkışları, pazartesi gününden itibaren 15 gün süreyle sınırlandırıldı. Ayrıca toplantı, gösteri ve yürüyüşler de 15 gün süreyle yasaklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.