Hamza Yerlikaya: Güreşi Ankara’dan Yönetme Dönemi Sona Erdi

Hamza Yerlikaya: Güreşi Ankara’dan Yönetme Dönemi Sona Erdi

Güreş Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, ata sporu güreşi Ankara’dan yönetme döneminin sona erdiğini söyledi.    Önceki dönemlerde Güreş Federasyon'un uzaktan kumanda yöntemiyle idare edildiğini öne süren Yerlikaya,...

Güreş Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, ata sporu güreşi Ankara’dan yönetme döneminin sona erdiğini söyledi.

    Önceki dönemlerde Güreş Federasyon'un uzaktan kumanda yöntemiyle idare edildiğini öne süren Yerlikaya, “Güreş Ligi'mizi kurumsallaştırıyoruz. Türk güreşini daha da toparlayacağız. Güreşin ve güreşçinin olduğu neresi varsa biz orada varız. Güreşi artık uzaktan kumandayla yönetmiyoruz, Ankara’dan yönetme dönemini bitirdik. Güreşin kalbi Türkiye’nin neresinde atıyorsa biz oradayız.” dedi.

    Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı tarafından organize edilen 2013-2014 Sezonu 2. Lig Grekoromen ve Serbest Final ve klasman müsabakaları Kahramanmaraş’ta başladı.

    Batıpark spor salonunda düzenlenen açılış seramonisiyle başlayan final müsabakalarında serbest stilde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Tevfik Odabaşı Spor Kulübü, Türkiye Kömür İşletmeleri Spor Kulübü ve Bafra Güreş İhtisas Spor Kulübü mücadele ediyor. Grekoromen stilde ise Bafra Güreş İhtisas Spor Kulübü, Yozgat Belediyesi Spor Kulübü, Burdur İl Emniyet Spor Kulübü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, süper lige yükselebilmek için kıyasıya mücadele edecek.

    Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, federasyon olarak Türk güreşinin kalkınması ve dünyada hak ettiği yeri alması için uğraş verdiklerini kaydetti.

    Geçmişte Federasyon yöneticilerinin federasyonu 6 ayda bir ziyaret ettiğine değinen Başkan Yerlikaya, “Geçmişte bir köhneleşmişlik, kurumsal bir yapı yoktu. Ligler yapılır yapılmaz günlük gülistanlık kararlar verilirdi. Biz bunları kaldırdık ve bugün artık kurumsallaşmış, kendi yağında kavrulabilen, kendine yetebilen bir güreş camiasını konuşuyoruz. Siz camiayı öteler, erteler, görmezden gelir, federasyonu 6 ayda bir ziyaret eder, uzaktan kumandayla yönetmeye çalışırsan, tabi sahipsiz malında çok sahibi çıkar. Biz camiayı sahipsiz bırakmıyoruz. Güreşin ve güreşçinin olduğu neresi varsa orada varız. Uzaktan kumandayla yönetmiyoruz Ankara’dan yönetme dönemini bitirdik. Türkiye’de nerde güreş kalbi atıyorsa o ildeyiz, sporcularımızda meyvelerini madalyalarla veriyor.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından, müsabakalara geçildi. İki gün süreyle devam edecek karşılaşmalar sonucu 20 kulüpten yaklaşık 200 sporcu güreş liginde bir üst lige çıkmak için ter dökecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.