Hamsi pazarı hareketlendirdi

Hamsi pazarı hareketlendirdi

Hamsi sezonunun açılmasıyla birlikte Balık Hali de hareketlendi.

Hamsi sezonunun açılmasıyla birlikte Balık Hali de hareketlendi. Esnaf, hamsinin pazarı hareketlilik getirdiğini söyledi. Karadeniz hamsinin geçtiğimiz hafta fiyatı 15 liraya kadar çıkmıştı. Bu hafta ise 5-10 lira arasında değişiyor. Vatandaş, balığın taze oluşundan dolayı fiyatının da normal olduğunu söyledi. Yavuz Balıkçı Sahibi Muhammet Atıcı, hamsinin tezgaha girmesiyle birlikte işlerinin açıldığını söyledi. Atıcı, hamsiyle birlikte palamut ve çinekobun yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Vatandaşın artık balık siparişi verdiğini söyleyen Atıcı, “Biz balığı temizleyip hazırlıyoruz. Vatandaş, şimdi kasayla çinekop alıyor. Dolabına koyup istediği zaman çıkarıp yiyor. Çinekop şu an taze fiyatı da gayet ucuz. Yei balıklar geldiğinde telefonunu bırakanları arıyoruz. Vatandaş da isteğine göre alacağı kiloyu belirliyor. Bizde kısa süre içerisinde temizleyip buzun içerisinde bekletiyoruz” dedi.

Beyşehir’den ise senetör ve sazan geldiğini kaydeden Atıcı, “Tatlı su balığına şu anda çok bir ilgi yok. Allah şükür satışlarımız çok güzel. Hamsinin fiyatı ise 5 liradan satılıyor. Artık fiya iyice ucuzladı. Aynı zamanda hamsinin gelmesi de işlerimizi hareketlendirdi. Hamsiyi alan diğer balıkları da alıyor. Bu da işlerimizin hareketlenmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Halde balık fiyatların kilosuna göre fiyatları şu şekilde: Uskumru-kefal 8 lira, çinekop 15 lira, sarı kanat 20 lira, palamut 10 lira, levrek 18 lira.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.