Hamile kadını hastaneye yetiştirdiler

Hamile kadını hastaneye yetiştirdiler

Karaman'da şehir merkezine gelirken devrilen köy otobüsünde bulunan hamile bir kadın, köylüler, İl Özel İdare, jandarma ve 112 acil servisin ortaklaşa çalışması sonucu hastaneye ulaştırıldı.

Merkeze bağlı Gülkaya köyünde yaşayan ve bugün doğum yapması beklenen Emine Yılmaz (22), eşi Baki Yılmaz ile birlikte hastaneye gitmek için köy otobüsüne bindi. Dolu otobüs köyden yaklaşık 7 kilometre ileride yolun karla kaplı olması nedeniyle şarampole devrildi.

Kazada yaralanan olmazken hamile Emine Yılmaz, fenalık geçirdi. Kadının doğum yapacağından endişelenen köylüler hemen 112 acil servisten yardım istedi. Emine Yılmaz, jandarma tarafından yakınlardaki Başharman köyüne getirilirken, İl Özel İdaresi ile iletişime geçen sağlık ekipleri, yolu açan greyderin arkasından aynı köye ulaştı. 
Burada ambulansa alınarak müdahale edilen kadın, Karamanoğlu Mehmet Bey Çocuk Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı. Emine Yılmaz, hastanede bir erkek çocuk dünyaya getirdi. 
Kadının kocası Baki Yılmaz, otobüs devrilince çok korktuklarını belirterek, ''Haber verilince devletimiz bizim için seferber oldu. İl Özel İdare, jandarma ve sağlık ekiplerine teşekkür ediyorum'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.