Halkın Portakalı Film Atölyesi Başlıyor

Halkın Portakalı Film Atölyesi Başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle gerçekleştirilecek 50.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle gerçekleştirilecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenecek 5. Halkın Portakalı Film Atölyesi’ne başvurular başladı.

        5. Halkın Portakalı için son başvuru tarihi 26 Temmuz 2013 Cuma günü olarak belirlendi. Proje kapsamında, çalışma gruplarına, konusunda deneyimli ve uzman eğitimciler tarafından senaryo, kurgu, ses ve görüntü, film yapımı, sinematografik anlatım ve oyunculuk dallarında eğitimler verilecek. Yaklaşık üç hafta sürecek teorik ve pratik eğitimler sonrasında oluşan gruplar film çekimlerine başlayacak. Çekimi tamamlanan filmler, festival kapsamında izleyici ile buluşurken, jüri değerlendirmesi sonunda birinci gelen filme 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye ise 5 bin TL parasal ödül ve Halkın Portakalı heykeli verilecek.

        2009 yılından itibaren Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Halkın Portakalı Film Atölyesi’ne Antalya’nın farklı bölge, semt ve mahallelerinden, farklı meslek, yaş ve sosyal gruplardan kişiler katılıyor. 5. Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi 'Ben-Antalya' temalı projeler üzerine şekillenecek.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.