Halkımıza güveniyoruz

Halkımıza güveniyoruz

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, verdiği davet ile basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Konya Mutfağı'nda düzenlenen programa, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'nın yanı sıra AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı M. Said Çelik ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Usta, gazeteciler tarafından sorulan soruları cevaplandırarak, referandum süreci ile ilgili merak edilenleri aktardı. Gazetecilerin süreç ile ilgili izlenimlerinden de faydalanan Usta, “Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz doğru. Basın çalışanlarına süreç ile ilgili önemli sorumluluklar ve hassasiyetler düşüyor. Halkımıza çok güveniyoruz. En doğru kararı vereceklerine inanıyoruz. Çalışmalarımız başlayacak” dedi.

USTA, GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Gazeteciler, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'ya farklı alanda sorular sordu. Usta, sorulan sorulara tek tek cevap verdi.  Usta, milletvekillerine yönelik olumsuz bir izlenimin olduğunu dile getirdi. Anayasa değişikliği maddelerine değinen Usta, parlamenter sistemde Cumhurbaşkanı'nın Yüce Divanda sadece vatan hainliği suçundan yargılanabildiğini, getirilecek olan yeni sistemde ise yargılamanın bununla sınırlı kalmayacağını ve alanın genişletileceğini de belirtti. Değişikliğin birçok yeniliği beraberinde getireceğini söyleyen Usta, “Bu sisteme ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

ORTAK BİR KAMPANYA OLACAĞINI SANMIYORUM

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin yeni anayasa değişikliğini desteklediğini ve Türklüğün bekası için bunun gerekli olduğunu vurgulayan bir Gazeteci, Leyla Şahin Usta'ya MHP ile AK Parti ortak bir kampanya yürütüp yürütmeyeceğini sordu. Usta, soruyu şöyle cevaplandırdı: “MHP ile ortak bir kampanya düzenleneceğini zannetmiyorum. MHP'nin bu duruşu önemli. İçte ve dışta düşmanlarımız hep oldu. Sayın Bahçeli, bu anlamda bize destek verdiğini açıkladı. Geleceğe sağlam adımlar atmak için birliktelik gerekli.”

TEMSİL ETME GÜCÜ ARTIRILACAK

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'ya milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesi, milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılması ve erken yaşta seçilecek gençlerin askerden muaf tutulması söylemleri de soruldu. Gençlerin seçme hakkının karşısında erken yaşta seçilme hakkının da bir gereklilik olduğunun altını çizen Usta, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençlere sorumluluk yüklüyoruz. Erken yaşta seçebiliyorlarsa, seçilme hakkına da sahip olmalılar. Bu yetenekteki gençlerimizin önünü açmak için böyle bir madde değişikliğine gidildi. Milletvekili sayısının yükseltilmesi ise temsil oranını artırmak amacıyla düzenlendi. Cumhurbaşkanımızın erken yaşta milletvekili seçilecek gençlerin askerlikten muaf tutulacak söylemleri oldu. Destekliyoruz.”

KUTUPLAŞTIRICI SÖYLEMLERE KARŞIYIZ

Bazı Gazeteciler, özellikle sosyal medya üzerinden kutuplaştırıcı söylemlerin arttığını dile getirerek Milletvekili Usta'ya bu konu ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağını da sordu. Usta, AK Parti hükümeti olarak her insana kucak açtıklarını ve insanlar arasında kutuplaştırıcı söylemlerin yaygınlaşmasını doğru bulmadıklarını da kaydetti. Usta, “Zaten mecliste de sıklıkla bu konu üzerinde duruluyor. Her insanımıza eşit yaklaşmalıyız. Yaşanan bu tür olumsuzluklar maalesef kişilerin bireysel hatalarından kaynaklanıyor. Sahada olacağız. Halkımız ile iç içe olacağız ve onlarla bütünleşeceğiz” şeklinde konuştu. Program, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.