Halkı aldatmaya hakkınız yok

Halkı aldatmaya hakkınız yok

Tarihçi Yazar Ekrem Şama: “Tarihimizin başarılarla dolu yanları bir tarafa bırakılıp, birilerinin kafasındaki gerçek olmayan gerçekler anlatılarak halk aldatılıyor, geçmişe hakaret ediliyor

Saadet Partisi (SP) İl Hanım Gençlik Kolları tarafından organize edilen “Devlet-i Osmaniye-i Aliyye” konulu konferans önceki akşam Alaeddin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. SP Genel İdare Kurulu Üyesi Tarihçi Yazar Ekrem Şama’nın konuşmacı olarak katıldığı programa SP il yönetim kurulu üyeleri, SP Kadın Kolları’nın temsilcileri ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Programda Tarihçi Yazar Ekrem Şama, bir televizyon kanalında yayınlanan ve Kanuni Sultan Süleyman’ı haremde kadınlarla vakit geçiren biri gibi gösteren diziye tepki göstererek, Osmanlı Tarihi ekseninde Kanuni Sultan Süleyman’ı anlattı.
KİMSENİN OSMANLIYI HAREME SIKIŞTIRMAYA HAKKI YOK
Programın açış konuşmasını SP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Derbentli yaptı. Kimsenin bir televizyon dizisinde Osmanlı’yı hareme sıkıştırarak kötülemeye hakkı olmadığını belirten Mustafa Derbentli, “Televizyonda verilen bu mesaj, tarihe yapılan büyük bir vefasızlıktır. Siyonistlerin oyununa gelmekten başka bir şey değildir. Osmanlı’yı bin bir türlü entrika ve hile ile yıkan Siyonistler, Abdülhamit’i devirdikleri gibi Erbakan Hoca’yı da devirmek istemektedirler. Çünkü Milli Görüş, Osmanlı’nın devamı niteliğindedir. Ne kadar hile ve entrika yapsalar da bu emellerine ulaşamayacaklar” diye konuştu.
TARİH MASAL DEĞİLDİR, İBRET ALMAK İÇİNDİR
Osmanlı Devleti’ni anlatan sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Tarihçi Yazar Ekrem Şama, Osmanlı Devleti’ni anlattı. Tarihin masal veya hikaye olmadığını kaydeden Şama, “Tarih, sadece ve sadece ibret almak içindir. Geçmişte yapılan hataların tekrar edilmemesi içindir. Ders almak ve yanlışları düzeltmek içindir, kötü gidişe dur demek içindir” dedi. 27 Ocak 2011 tarihinin yedi kıtaya hükmetmiş, insanlığa barışı, adaleti, hoşgörüyü, iyi ve güzel ahlakı öğretmiş olan Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 712. yıldönümü olduğunu hatırlatan Tarihçi Yazar Ekrem Şama, “Osmanlı’yı televizyonda canlandırmak için gayret ediyorlar ama bizimle, tarihimizle, geçmişimizle hiç alakası olmayan şeyleri anlatıyorlar. Biz doğruları anlatmak için buradayız” ifadelerini kullandı.
OSMANLI 2 BÜYÜK FELAKET YAŞANDI, 3.’SÜ OLMASIN
Osmanlı Devleti’nin 2 büyük felaket geçirdiğini dile getiren Şama, “Birincisi 150 yıl süren Haçlı Seferleriydi. Haçlıların gayesi Kudüs, Mekke ve Medine’yi fethetmek, Türkleri Anadolu topraklarından atarak geldikleri Orta Asya’ya geri göndermekti. Bu amaç uğruna, kendi tarihlerinde yazan ifadelere göre insan eti dahi yediler. Antakya-Urfa Devleti’ni kurduktan sonra Kudüs’ü işgal ettiler. Daha ileri hedefleri vardı, Mekke ve Medine’yi de ele geçirmek istiyorlardı. Ama Allah onlara izin vermedi. Dağınık halde yaşayan Müslümanlar Selahaddin Eyyübi komutasında bir araya geldiler. Nihayetinde Kudüs, tek damla kan dökülmeden geri alındı” dedi.
Osmanlı’nın geçirdiği 2. büyük felaketin ise Moğollar olduğuna dikkat çeken Ekrem Şama, “Cengizhan’ın milyonlarca askeri vardı. Gittiği her yeri talan ediyor, taş üstünde taş, baş üstünde baş koymuyordu. Özellikle gittiği yerlerde alimleri yok etmeye çalışıyor, yazılmış kitapları yakıyor, nehirlere atıyordu. Dicle Nehri’nin haftalarca atılan kitapların mürekkebi nedeniyle simsiyah aktığı söylenir. Bu felaketten Hz. Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Taptuk Emrah, Yunus Emre, Şeyh Edebali ve Dursun Fakih gibi birçok İslam alimi, kurdukları eğitim çemberinde Kur’an nizamını ve Peygamber ahlakını öğrettiler. Yeni belalar yaşanmaması için insanları cihat üzerine yetiştirdiler. Cihat üzerine yetişmiş olan tebaa da yeni felaketlerin yaşanmasına engel olmayı başarmıştır” diye konuştu.
3. FELAKETİ YAŞATMAK İSTİYORLAR
Yaşanan bu iki felakette de istedikleri sonucu alamayanların bugün farklı yöntemlerle Osmanlı’nın torunlarını etki altına almaya çalıştıklarını söyleyen Tarihçi Yazar Ekrem Şama, “Başımızdaki 3. büyük felaket, televizyonlar kanalıyla bize sunuluyor. Tarihimizin başarılarla dolu yanları bir tarafa bırakılıp, birilerinin kafasındaki gerçek olmayan gerçekler anlatılarak halk aldatılıyor, geçmişe hakaret ediliyor, bize bu toprakları miras bırakanların hakları yeniliyor. Kanuni Sultan Süleyman’ın hiç olmadık yönleri anlatılıyor. Kanuni Sultan Süleyman, bırakın haremden çıkmamayı, 46 yıllık padişahlığı döneminde tahtına dahi oturmamıştır. 46 yıl boyunca atının üzerinde fetihten fethe koşmuştur. At sırtında savaşırken şehit olmuştur. Kanuni Sultan Süleyman’ın vaktini sarayda, haremde alem yaparak geçirdiği mesajını vermeye çalışanlara yazıklar olsun. Siz, filminizi çektiniz, paranızı kazandınız ama gerçekleri bertaraf edip halkı aldattınız” dedi.
FETİH, OSMANLI’NIN İLAYİ KELİMETULLAH DAVASIDIR
Osmanlı padişahlarının hiçbirinin halkına sağlam bir devletten başka bir şey bırakmadığını, tek emellerinin İlayi Kelimetullah davasının kazanılması olduğunu dile getiren Ekrem Şama, “Fetih hareketleri Osmanlı Devleti için İlayi Kelimetullah’tır. Bizim de bundan ibret almamız ve buna göre kendimize çekidüzen vermemiz gerekir. Cihat, yapılanlardan ders alarak, gelecekte yapılacaklarda daha dikkatli adımlar atmaktır. Biz elimizden gelenin en iyisini yapalım ki, Allah da davamızın ilerlemesi için bize yardım etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.