Halka arzla 871 milyon lira toplayan firmanın ilginç özelliği

Halka arzla 871 milyon lira toplayan firmanın ilginç özelliği

Halka arz edilen bir firma 871 milyon lira toplayınca gündeme oturdu.

Türkiye genelinde son aylarda çok sayıda firma halka arz olundu. Borsaya açılan firmalar kapasitesini büyüterek daha çok üretim yapıyor. Borsada başarılı firmalara yatırım yapanlar da kazanıyor. Ülke genelinde halka arz olunan firmaların sayısı bu yüzden arttı.

mersin-factory-3.jpg

Son dönemde halka arz olunan firmalardan bir tanesi ise gıda sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu firmanın ilginç özelliği ise dikkat çekiyor. 

Bahsi geçen firmanın ismi Göknur Gıda. 

Göknur Gıda halka arzında hisse başına 11 TL’den 79,3 milyon adet hisse satılırken, toplam halka arz büyüklüğü 871,8 milyon TL olarak kaydedildi.

afyon-factory-8.jpg

İşleme aracılık eden Yapı Kredi Yatırım tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre, halka arz edilen hisselerin yüzde 72’si yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 15’i yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10’u yurt dışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 3’ü de şirket çalışanlarına tahsis edildi.

mersin-factory-1-ilk-foto.jpg

Açıklamaya göre halka arzda toplam 904 bin 968 yatırımcıdan halka arz edilen 79,25 milyon TL nominal değerli payların 7,93 katına denk gelen 628,3 milyon TL nominal değerli filtrelenmemiş pay talebi geldi.

Göknur Gıda devasa bahçelerde organik meyve yetiştiriyor.

nigde-factory-1-ilk-foto.jpg

Çiftçilerden tedarik edilen meyvelerle 4 farklı şehirdeki en iyi teknolojilerle donatılmış fabrikalarda işlenerek meyve, meyve konsantresi, NFC, püre, püre konsantresi, doğal meyve aroması ve şişeli meyve suları gibi çok sayıda yüksek katma değerli ürüne dönüştürülüyor. 

goknur-gardens-2.jpg

Üretimin yüzde 85’i dünya pazarına ihraç ediliyor. Göknur Gıda uluslararası gıda devlerinin tedarikçisi konumunda. 

İmalat sektörüne 1998’de, Niğde’de başlayan Göknur Gıda, 1.200 ton Adana-Kozan’da, 2.000 ton Niğde’de, 4.000 ton Afyon tesislerinde olmak üzere günlük toplam 7.200 ton meyve işleme kapasitesine sahip. Yani Göknur Gıda sektöründe önemli bir konumda faaliyet gösterme özelliğini taşıyor. 

Gıda sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın borsada bu kadar ilgi görmesi ise dikkatlerden kaçmadı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum