Halep yardım TIR’ları dualarla uğurlandı

Halep yardım TIR’ları dualarla uğurlandı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya Temsilciliği tarafından zulüm altında yardım bekleyen Halep halkı için 2 TIR yardım gönderildi.

Mevlana Kültür Merkezi karşısında düzenlenen bir tören ile gönderilen TIR’larda gıda ve temel yardım malzemeleri bulunuyor. Törene Saadet Partisi il Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan ile dernek gönüllüleri katıldı. Gönderilen yardımlarla ilgili bilgi veren İsmail Tozan, “Bugün Cansuyu Konya temsilciliği olarak 2 TIR yardım malzemesini Halepli kardeşlerimize gönderiyoruz. TIR’larımızın 1 tanesinde 25 ton un, diğer TIR’ımızda ise insanı yardım, tahin, pekmez, reçel, helva, makarna, çocuk bezi, ayakkabı gibi muhtelif eşyalar var” dedi.

Yardım çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Tozan, şöyle konuştu: “Genel Merkezimiz koordinesinde yardım çalışmalarımız sürüyor. Bu TIR’ları sınıra gidecek. İnşallah dertlerine derman olur. ay sonu hem Konyamızda hem de Türkiye genelinde TIR’lar göndereceğiz. Bu TIR’lar dışında Konyamızda ikamet eden ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, Suriyelilere, yabancı öğrencilere düzenli yardım faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz.” Yapılan duanın ardından TIR’lar uğurlandı. 

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.