Halep yardım konvoyu Cuma Konya’da

Halep yardım konvoyu Cuma Konya’da

“Halep'e Yol Açın” sloganı ile binlerce kişiden oluşturulan konvoy, Cilvegözü Sınır Kapısına geçmek üzere Konya'ya geliyor.

“Halep'e Yol Açın” sloganı ile binlerce kişiden oluşturulan konvoy, Cilvegözü Sınır Kapısına geçmek üzere Konya'ya geliyor. İstanbul'da başlatılan konvoy, 36 ilin de katılımı ile Cuma günü Konya'dan devam ettirilecek.Kampanya ve konvoy hakkında bilgiler veren İnsani ve Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal,  “Halep'e Yol Açın adı altında bir yardım kampanyası başlatmıştık. Kış gününde bu insanlar saldırılarla birlikte açık alana çıkmaya başladı. 80 bin insan Türkiye'ye doğru hareket halinde. Kampanyamız an itibari ile daha anlamlı hale geldi. Yardım TIR’ları ve sivil araçlar ile Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru Konya'dan yola çıkılacak” dedi. Halep'te ağır değişikliklerin olduğunu da dile getiren Uysal,  “Doğu Halep'in yüzde 95'i kaybedildi. Gece itibari ile ateşkes sağlandığı söylenmişti. Esad'ın yeniden saldırılara başladığını öğrendik” şeklinde konuştu. Uysal, “Yüz binlerce insan ateş altında. Konvoyumuz İstanbul'dan yola çıktı. Bu gece Sakarya'da konaklayacaklar. Cuma günü sabahta Konya'dan çıkacağız. Dünyaya haykıracağız, acıların son bulmasına destek olacağız. Bu kampanyadan en büyük desteği Memur-Sen'den gördük. İslam ümmetinin çektiği sıkıntı inşallah bitecek. Sivil araçları ile konvoya katılmak isteyen kısa sürede kaydını yapsın. Her araç için kimlik düzenlenecek. Bu işi çok ciddiye alıyoruz” dedi.

ZULMÜ BİZ BİTİRECEĞİZ

Kampanyaya başından beri destek olduklarını söyleyen Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, İHH'ya teşekkür etti. “Konvoy, İstanbul'dan yola çıktı. Cuma günü de Konya'dan Cilvegözü Sınır Kapısına gidilecek” diyen Karlıer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zalimlerin zulmü sona ermeli. Onların zulmünü bitirecekler de biziz. Bunun farkındayız. Var gücümüzle bu mücadelenin önündeyiz. İHH' ya desteklerimizi veriyoruz. Birlikte olduğumuz süre içinde güçlü olacağız. Memur-Sen Konya ailesi olarak İHH'ya maddi yardımlarımızı da sağladık. Zalimler, korkaktır. Allah ise nurunu tamamlayacaktır.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.