Hakkari Ve İlçelerinde 126 Köy 225 Mezra Yolu Kar Nedeniyle Kapandı

Hakkari Ve İlçelerinde 126 Köy 225 Mezra Yolu Kar Nedeniyle Kapandı

Hakkari ve ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla 126 köy ve 225 mezranın yolu ulaşıma kapandı. İl merkezinde 67 köy, 125 mezra, Yüksekova ilçesinde ise 59 köy 120 mezra yolu ulaşıma halen kapalı.Hakkari ve ilçelerinde dün başlayan kar...

Hakkari ve ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla 126 köy ve 225 mezranın yolu ulaşıma kapandı. İl merkezinde 67 köy, 125 mezra, Yüksekova ilçesinde ise 59 köy 120 mezra yolu ulaşıma halen kapalı.

Hakkari ve ilçelerinde dün başlayan kar yağışı gece boyunca devam etti. İl ve ilçelerde ekipler ana arterler açık tutuyor. Kar yağışının durmasının ardından köy ve mezraların yolunu açma çalışmaları başlayacak.

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, ilçede 59 köy 120 mezra yolunun kapalı olduğunu söyledi. Kaymakam Çenet, ilçe merkezine bağlı ana arter denilen Yüksekova - Van, Yüksekova - Hakkari, Yüksekova - Şemdinli ve Yüksekova - Esendere arasında bulunan ulaşımı sürekli açık tuttuklarını söyledi.

Kaymakam Çenet, jandarma, emniyet, Köylere Hizmet Götürme Birliği, VEDAŞ ve Karayolları ekipleri ile birlikte kriz masası oluşturduklarını belirterek, "Ekiplerimiz bir çok noktada çalışmaları yürütüyor. Ancak zaruret icabeden yolları açıyoruz. Yağıştan sonra diğer köy yollarını açacağız. Özellikle bu sabah Şemdinli Onbaşılar köyünde 2 bin küçükbaş hayvanı ile mahsur kalan bir köylümüzün yardımına koştuk ve kurtardık. Yine Yüksekova Şemdinli arasında bulunan Şapatan bölgesinde ve Dağlıca yolunda mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardık. Acil durumlar halinde muhtarlarımız bizlere ulaşıyor zaman kaybetmeden o köylerin veya mezranın yolunu ulaşıma açıp acil ekiplerimizi ulaştırıyoruz. " dedi.

Öte yandan ilçede dün geceden bu yana elektirik kesintisi meydana geliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.