Hakkari Çukurca'da 2 şehit

Hakkari Çukurca'da 2 şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda çıkan çatışmada 2 asker daha şehit olduğu bildirildi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Çağlayan bölgesi Dağbaşı, Kale ve Seni Tepe’de devam eden operasyonlarda sabah saatlerinde bir grup PKK’lı terörist ile karşılaşıldı. Güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 asker şehit olurken, bölgedeki operasyonların ve yer yer sıcak çatışmaların devam ettiği belirtildi. Şehit 2 asker için bugün öğlen saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlenecek.

FOTO:DHA
 

BAŞBAKAN DÜN ORADAYDI

Öte yandan dün önce Diyarbakır’a ardından ise Van’a giden Başbakan Binali Yıldırım’ın programı kapsamında Hakkari’ye geçtiği de ortaya çıktı. Başbakanlık kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre; Başbakan Binali Yıldırım dün Çukurca’ya giderek cumartesi günü 7 şehidin verildiği operasyon bölgesini ve 2. Hudut Tugay Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Yıldırım, Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki askeri birlikleri ziyaretinde, “15 Temmuz’dan sonra terörle mücadelede yepyeni bir yönteme yepyeni bir yol haritasına girmiş bulunuyoruz. Bu, şudur: Savunmada değil taarruzda olacağız. Nerede, hangi taşın arkasında hangi mağaranın içinde bu alçaklar varsa onları bulup etkisiz hale getireceğiz. Bunu yapmazsak bu tehditle yaşamak mecburiyetinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.