Hak-par, Demokrasi İçin 'Özgürlük Ve Barış Yürüyüşü' Başlattı

Hak-par, Demokrasi İçin 'Özgürlük Ve Barış Yürüyüşü' Başlattı

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, parti olarak Kürt sorununun ve diğer sorunların çözümüne, demokratikleşmeye ve barışa ilişkin parti politikaların kitlelere anlatmak ve insanların görüşlerini almak için 9 günlük 'Özgürlük.

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, parti olarak Kürt sorununun ve diğer sorunların çözümüne, demokratikleşmeye ve barışa ilişkin parti politikaların kitlelere anlatmak ve insanların görüşlerini almak için 9 günlük 'Özgürlük ve Barış Yürüyüşü' başlattı.

Kemal Burkay, otobüs ile yapılacak geziyi başlatmak için HAK-PAR'ın Ankara'daki genel merkez binası önünde basın toplantısı düzenleyerek, etkinliğin amacı hakkında bilgi verdi. Ankara’dan başlayarak Malatya, Elazığ, Dersim, Bingöl, Ağrı, Van, Tatvan, Bitlis, Mardin, Diyarbakır, Batman, Urfa, Antep, Adana ve Mersin illerini kapsayacak 'Özgürlük ve Barış Yürüyüşü' kararının parti meclisi tarafından alındığını ifade eden Burkay, şunları söyledi: "Biz parti olarak olarak ne istiyoruz? Halk ne istiyor? Çözüm sürecinden ne istiyorlar? Bildiğiniz gibi biz Kürt sorununun çözümünü eşitlik temelinde federasyonda görüyoruz. Bunu isteyen tek partiyiz bu ülkede ve bununla da onur duyuyoruz. Bu istek bizim programımızda yer alıyor. Bu sorun eşitlik temelinde çözülecekse bunun yolu federasyondur. Bunun dışında ülkenin diğer sorunlarının çözümüne de talibiz. Bunlardan bir tanesi Alevi sorundur ve önemlidir." dedi.

"TÜRKİYE’NİN DEMOKRATİK BİR ÜLKE OLMASINI İSTİYORUZ"

Türkiye’nin Avrupa standartlarında demokratik bir ülke olmasını istediklerine dikkat çeken Burkay, “Biz özgürlükçü barışçı ve değişimci bir partiyiz. Bütün bunların da barışsal yöntemlerle olmasını istiyoruz. Şiddetin son bulmasını istiyoruz. Artık bu ülkede şiddetle hiçbir sorunun çözüleceğine inanmıyoruz. Yaptığımız geziden sonra görüşlerimizi, taleplerimizi, tespitlerimizi hükümete de Parlamento'ya da ileteceğiz. Demokratik bir anayasa yapılmasına da önem veriyoruz. Yapılacak bu anayasa halkın taleplerini içermeli.” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından otobüs, illeri ziyaret için Ankara'dan hareket etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.