Hak-iş'ten 'Emek' Temalı Ödüllü Kısa Film Yarışması

Hak-iş'ten 'Emek' Temalı Ödüllü Kısa Film Yarışması

HAK-İŞ Konfederasyonu, 'Kısa Film Uzun İş' sloganıyla geçen yıl birincisini gerçekleştirdiği ödüllü 'kısa film yarışması'nı bu yıl da düzenliyor.

HAK-İŞ Konfederasyonu, 'Kısa Film Uzun İş' sloganıyla geçen yıl birincisini gerçekleştirdiği ödüllü 'kısa film yarışması'nı bu yıl da düzenliyor. Bu yılki özel teması 'Emek' olacak yarışmaya başvurular 13 Eylül 2013 tarihine kadar kabul edilecek.

HAK-İŞ'in 'Kısa Film Uzun İş' sloganıyla ilkini geçen yıl düzenlediği 2. Kısa Film Yarışması, aynı zamanda insan emeğinin sanatsal alandaki çalışmalarına da bir farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. 'Kurmaca', 'Belgesel' ve 'Animasyon' dalında 10 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği yarışmada her üç kategori için de birinci, ikinci ve üçüncü çalışmalar seçilip ödüllendirilecek. Yarışmada birinci olan filme 10 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 2 bin 500 TL ödül verilecek. Yarışmada özel ödül alan bir kısa film çalışması ise 2 bin 500 TL ile ödüllendirilecek. Jüri, projeye olumlu katkılarından ötürü oyuncu, sanatçı ve destekçileri de ödüllendirecek. En iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi kurgu, en iyi müzik ve en iyi görüntü dallarında ödül almaya hak kazananlara özel tasarlanan 'ödül plaketi' takdim edilecek.

Bu yılki jürisinde Dr. Osman Yıldız, Yahya Düzenli, Ahmet Tezcan, Reza Hemmatirad, İsmail Hakkı Ürün ve Murat Çeri'nin yer aldığı yarışmaya katılmak isteyenlerin eserlerini 13 Eylül 2013'e kadar posta yoluyla HAK-İŞ Genel Merkezi'ne ulaştırması gerekiyor. Adayların, kısa filmlerini DVD formatında 7 kopya göndermeleri gerekiyor. Başvuru formları ise yarışmanın resmi web sitesi olan www.hakiskisafilm.org adresinden temin edilebilecek. Ödüle değer bulunan sanatçı, yapım ve destekçiler, 22 Ekim 2013'te HAK-İŞ Konfederasyonu'nun 38. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek bir törenle ödüllerini alacak.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.