Hainleri ihbar edin

Hainleri ihbar edin

Beşiktaş'ta yapılan 44 kişinin yaşamını yitirdiği, 155 kişinin de yaralandığı hain saldırının ardından, Emniyet 15 bin ihbarı değerlendirdi. Sosyal ağlar üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen yaklaşık 235 kişi göz altına alındı

Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden terörü destekleyen, halkı manipüle eden ve ülkeyi karalayacak paylaşım yapanlar takibe alındı. Sanal alemde Türkiye aleyhine sayısız paylaşımlar yapılıyor. Siber polisler, terör örgütleri lehine övücü nitelikte paylaşımlarda bulunulduğu gerekçesiyle yapılan 15 bin ihbarı değerlendirdi ve 120 farklı hesabı incelemeye aldı. 50 internet sitesi kapatıldı. Emniyet, ihbar için de adres paylaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) vatandaşlardan, sosyal medyada terörü destekleyen profil ve sayfaları kendilerine bildirmelerini istedi. Böyle bir paylaşım ile karşılaşanlar "www.egm.gov.tr" adresindeki online ihbar bölümünden ya da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın "[email protected]" mail adresinden şikayetini dile getirebilir. 

PAYLAŞIMLAR HALKI GALEYANA GETİRMEMELİ

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Bülent Aksoy, sosyal medyada paylaşım yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ülkemizin hassas bir dönemden geçtiğini, ağır siyasi eleştiri kapsamındaki ve halkı galeyana getirecek paylaşımların soruşturmaya konu olmasının normal olduğunu dile getiren Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanlar genel itibari ile gergin. Olumsuz bir eleştiri Allah korusun beraberinde birçok sıkıntıyı getirebilir. Yaşanan üzücü olayın ardından gözaltına alınanlar oldu. Gözaltıları, gayet anlamlı ve gerekli buluyoruz.”

KIŞKIRTICI PAYLAŞIMLARDAN UZAK DURUN

Sosyal medyanın günümüzün vazgeçilmezleri arasına girdiğini söyleyen Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Genel Başkan Yardımcısı Gazeteci Yazar Ahmet Açıkay,  bu durumun insanların anlık bilgi edinmelerini noktasında önemli olduğunu dile getirdi. Ülkemizde sosyal medyanın bilgi edinmenin dışında farklı  amaçlarla da kullanıldığını belirten Açıkay,  “Son birkaç gündür buna sıkça şahit oluyoruz. Yapılan paylaşımlar ve ortaya çıkan sonuç, toplumu çok farklı yönlere sevk edebiliyor. Ancak dikkat edilmesi gereken noktalar da var. Bu medya araçlarını terörün amaçlarına, çıkarlarına hizmet eder gibi kullananlar olduğu gibi, algı manüplasyonları için  kullanan bireyler olduğu da gözüküyor. Özellikle gençler, sosyal medyada gördüğü her şeye inanmamalı. Paylaşımlarında ülkemizin şartlarını göz önünde bulundurarak paylaşım yapmalı. Toplumun temel değerlerine aykırı milleti ötekileştirici cümleler kurmamaları gerekir.  Birliği ve beraberliği bozacak paylaşımlardan kaçınılması önemlidir. Sahte hesapların psikolojik harp için kullandığı argümanlara dikkat etmeli. Kişilerin hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmeli. Toplumda infial uyandırmaya yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanlara itibar edilmemeli” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.